Tu majicu može dobiti svako ko republikancima donira sumu od 25 dolara.

Nacionalni komitet Republikanske partije pustio je u prodaju ograničenu seriju majica na kojoj je odštampana mapa SAD sa Grenlandom kao delom američke teritorije.

​„Podržite predsednika SAD Donalda Trampa i njegove napore kako bi država postala još veća“, piše u opisu majice na sajtu komiteta. Napominje se da svako može da dobije majicu tako što će donirati bilo koju sumu veću od 25 dolara za potrebe partije.

PROČITAJTE JOŠ - POSLE TRAMPOVE IZJAVE: Mediji objavili koliko košta Grenland

Tramp je 18. avgusta izjavio da SAD nemaju ništa protiv toga da pripoje Grenland. Danska premijerka Mete Frederiksen i vlasti Grenlanda odbili su da uopšte razgovaraju o ideji prodaje te autonomne teritorije. Zatim je, prošlog utorka, prvi čovek Bele kuće saopštio da je doneo odluku da odloži posetu Danskoj planiranu za 3. septembar i prijem kod kraljice Margarete II zbog nepostojanja perspektive dijaloga o Grenlandu. Ta odluka je izazvala negativnu reakciju danskih političara.

Kako je u sredu pisao „Vašington post“, činovnici Trampove administracije razgovarali su međusobno o mogućnosti plaćanja 600 miliona dolara godišnje za predaju Grenlanda u trajno vlasništvo SAD.

Grenland je teritorija u sastavu Kraljevine Danske, a od 2009. godine ima široku autonomiju. Bez obzira na visoki nivo samouprave, pitanja spoljne politike i bezbednosti ostrva i dalje su u nadležnosti Kopenhagena.sputniknews.com