GOSTI NEGODUJU: U restoranima u Beču sve češće rezervacija važi samo sat i po

Tanjug

08. 08. 2019. u 17:40

ГОСТИ НЕГОДУЈУ: У ресторанима у Бечу све чешће резервација важи само сат и по

Depositphotos

Među prvima koji su uveli ovakvu vrstu rezervacija su veoma popularni restorani, pa gosti često nakon večere piće moraju da popiju piće za barom

Sve je više restorana u Beču u kojima je moguće rezervisati mesto samo na ograničeno vreme.

Naime, u određenim lokalima može se dobiti sto samo na sat i po i to putem tzv. vremenskih slotova (time slots). Pojedini gosti se čude i negoduju, međutim u Privrednoj komori Beča kažu da im je jasan motiv ugostitelja.

Među prvima koji su uveli ovakvu vrstu rezervacija su veoma popularni restorani, pa gosti često nakon večere piće moraju da popiju piće za barom. Osim toga, vreme se ograničava i tokom praznika kada lokali očekuju veći broj gostiju.

Pročitajte još - Lebdeći restoran u Beču

Predsedavajući odeljenja za gastronomiju Bečke privredne komore Peter Dobak objašnjava da je ovaj sistem tipična posledica digitalizacije.

Dok su ranije ugostitelji takva ograničenja gostima saopštavali uživo ili putem telefona, danas je već prilikom online rezervacije jasno naznačeno maksimalno vreme boravka u restoranu.

"Naravno da je cilj da se za stolom tokom večeri promene makar dve različite grupe gostiju", zaključuje Dobak.

Eurocomm-PR Beograd, predstavništvo Grada Beča zato u saopštenju za medije savetuje da ako se nađete u tom gradu imate na umu da su ranije rezervacije obično vremenski ograničene, a ukoliko želite da sedite duže preporučuje se da izaberete kasniji termin.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Niko

09.08.2019. 11:38

A sta ako gost hoce da iznajmi ceo restoran za sebe i svoju ženu, i ima para da plati.. Hoce li biti ogranicen na 90min.?