Kako do kuće u Švajcarskoj za samo jedan franak

Novosti Online

21. 07. 2019. u 23:59

Како до куће у Швајцарској за само један франак

Depositphotos

Na raspolaganju je devet kuća od kamena. Kupci su nakon zaključenja ugovora dužni da renoviraju objekte po svim tamošnjim propisima
LOKALNE vlasti u italijanskom kantonu Ticino u Švajcarskoj prodaju kuće za samo jedan franak (106 dinara).


Reč je o simboličnoj ceni za nekretninu. Glavni cilj je da se privuče novo stanovništvo u seoce Monti di Skjaga u blizini italijanske granice.

Na raspolaganju je devet kuća od kamena. Kupci su nakon zaključenja ugovora dužni da renoviraju objekte po svim tamošnjim propisima.

Kuće se nalaze na idiličnom okruženju s pogledom na jezero Mađore, a imaju dostupne vodovodne instalacije, što značajno olakšava preuređenje.

Monte di Skjaga je još jedno evropsko selo koje jeftinim cenama nekretnina pokušava da privuče ljude da žive tu.

Na sličan način lokalne samouprave su mamile ljude da žive na Siciliji, na grčkim ostrvima i španskim selima.

(dnevnik.hr)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (5)

Perica Iz Varosi

22.07.2019. 01:56

Овај пример би требао и нама у свим селима Србије !!!!?!!!!

Bane

22.07.2019. 10:23

Daleko bilo ! - Moraju se obnoviti po svim tamošnjim standardima. Ako su prozori od hrasta bili, moraš iste takve nove po istom nacrtu napraviti, a onda jedan bude 5000 €Zid koji se obrušio mora biti od istog klesanog kamena koji moraš dopremiti iz Alpa i dati da se iskleše jel su i stari blokovi bili isti takvi. I tako redom... Bolje kupiti useljivu kuću - jeftinije bude...

N&k%l&c@

23.07.2019. 05:50

#pericaizvarosi - kod nas po selima su približno iste cene, za par hiljada € dobiješ i kuću u kojoj može da se živi i veliko imanje uz nju, ali opet neće niko da kupuje. Nije isto biti čoban u Srbiji i čuvati ovce u EU!