Američki tenk greškom “preorao” rumunsko žito (VIDEO)

Novosti Online

petak, 21. 06. 2019. u 19:39

Амерички тенк грешком “преорао” румунско жито (ВИДЕО)
Rumunsko Ministarstvo odbrane potvrdilo je da se incident desio u četvrtak na jugoistiku zemlje i da su u njemu učestvovali i jedno oklopno pešadijsko vozilo i “hamvi”

AMERIČKA oklopna vozila koja učestvuju na vojnim vežbama “Saber Guardian 2019” u Rumuniji zalutala su na privatni posed i tom prilikom pogazila pšenicu i kukuruz, nanevši štetu koja se još uvek procenjuje.

Pročitajte još: Tramp naredio, pa otkazao, napad na Islamsku republiku, avioni bili u vazduhu, mete radari i raketni sistemi

Rumunsko Ministarstvo odbrane potvrdilo je da se incident desio u četvrtak na jugoistiku zemlje i da su u njemu učestvovali i jedno oklopno pešadijsko vozilo i “hamvi”, dok su se na Fejsbuku pojavili snimci “invazije” i tragova gusenica. Meštani su, kako navode moldavski mediji, pokušali da pričaju sa vojnicima i upute ih, ali ih ovi nisu slušali.

“Oblast koja je u pitanju nije bila deo rute ugovorene sa lokalnim vlastima i zemljoposednicima” dodaju zvaničnici.

U saopštenju vojske Rumunije se navodi da je do problema došlo usled nepovoljnih vremenskih uslova. Komisija je izašla na teren da utvrdi uzroke i proceni štetu.

(sputniknews.com)
Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (6)

Анти Антифа

21.06.2019. 19:54

Кад црнцима и румунима даш технику у руке

Branko BG

21.06.2019. 20:13

Čekaj usled nepovoljnih vremenskih uslova su zabasali gde netreba? Znači oni samo po "povoljnim vremenskim uslovima" mogu da ratuju? A i da se ne lažemo, ko je bio u vojsci zna da se vežbe ne održavaju po nevremenu da neko zaista ne bi nastradao. Uvek se konsultuje meteorološka služba. Možda je bila neka kišica, zbog koje se ne isplati odlagati vežbu, i to je to. Nikakvo ozbiljno nevrememe ne dolazi u obzir. Uglavnom, izgleda ameri ratuju samo kad je sunčano i umereno toplo...

Savo

22.06.2019. 08:25

Ово је само делић грешака које праве припадници НАТО пакта током вежби у близини границе са Русијом. На жалост, наши медији за разлику од неких на западу, не објављују те вести. Проблем је у командовању. У недостатку вештих команданата НАТО иде на комадовање по прописаној процедури. Због тога увек се дешава неки пропуст.

Bane

23.06.2019. 08:07

Ove vezbe sto NATO odrzava svake godine demonstriraju njihovu nesposobnost... Prosle godine im jedna divizija zalutala u Poljskoj, dva tenka pala sa puta...ove godine ovo... Pa oni ida dobiju naredjenje da krenu na Rusiju pola bi se zagubilo i verovatno bi napali neku drugu drzavu, a ova polovina nesrecnika koja bi nasla put do Rusije...e njima ni Bog ne bi pomogao...