Vozači u Kaliforniji ostaju šokirani na auto-putevima, jer je proteklog vikenda prijavljeno nekoliko slučajeva vozača koji su spavali za volanom „tesle“, dok su kolima upravljali auto-piloti.

Jedan od snimaka postavljen na Reditu pre par dana pokazuje kako se beli automobil „tesla“ polako kreće drumom, dok njegov vozač čvrsto spava.

„Nisam mogao da verujem. Spavao je tokom špica u Zalivskoj oblasti San Franciska“, napisao je korisnik koji je napravio snimak.

PROČITAJTE JOŠ - Vozač autobusa pijan hteo da preveze đake od Prijepolja do Novog Pazara

Kaže da su ostali vozači uporno trubili pokušavajući da ga probude i da su uspevali par puta, ali bi odmah utonuo nazad u san.

Da je ovo problem koji nije ograničen na jednog neodgovornog vozača pokazalo se ponovo tokom vikenda, kada je Šon Miladinovič snimio još jednog vozača kako spava u „tesli“ na auto-putu 405.

Miladinovič kaže da je primetio vozača u okrugu Orandž i zvao saobraćajnu policije. Oko 45 kilometara kasnije na putu iz San Klementeo ka San Pedru, Miladinovič ističe da je vozač i dalje spavao.

„Shvatio sam da je čvrsto spavao. Zatvorene oči, ruke ni blizu volana", rekao je Miladinovič za En-Bi-Si.

Uprkos tome što sistem auto-pilota ima napredne bezbednosne opcije, iz „Tesle“ ističu da to nije „samovozeći sistem".

„Auto-pilot je namenjen za korišćenje kada je vozač u potpuno budnom stanju, koji drži ruke na volanu i spreman je da preuzme vožnju u svakom trenutku. Dok koristite auto-pilota, vaša je dužnost da ostanete oprezni i imate kontrolu nad automobilom“, saopštili su iz kompanije.