Britanski politički establišment je u haosu u očekivanju Bregzita i pošto su dani premijerke Tereze Mej po svoj prilici okončani, ali izgleda da su kraljevstvo i londonski Tauer bezbedni od propasti predskazane legendom pošto su u čuvenoj tvrđavi rođena četiri pileta gavrana, javlja Rojters.

Pročitajte još:Kornjačin oklop otrkiva lokacije svetog pirinča!?

Agencija podseća da legenda kaže da će kraljevstvo pasti, ako šest gavrana napusti skoro hiljadu godina staru tvrđavu, dom kraljevskih dragulja i popularnu turističku atrakciju.

Veruje se da je od vladavine kralja Čarlsa II u 17. veku na tvrđavi zadržana mala grupa ptica da bi bilo sprečeno da se proročanstvo ostvari, a trenutnoj grupi od sedam gavrana sada su se pridružila četiri ptića, saopšteno je iz Tauera.

Pročitajte još:Britanija iskovala novčić sa likom Šerloka Holmsa

"Veoma smo zadovoljni što možemo da kažemo da smo dobili četiri divna pileta. To su prvi ptići rođeni u Taueru u poslednjih 30 godina", izjavio je čuvar Kristofer Skejf, zadužen za gavrane u Tvrđavi.


"Smatramo da bi bila dobra ideja da vidimo da li možemo sami da uzgajamo gavrane u Taueru kako bismo osigurali svoju budućnost, pošto legenda kaže da će se tvrđava pretvoriti u prah i pepeo i da će velika šteta zadesiti kraljevinu ako gavrani odu", dodao je Skejf.On je objasnio da će samo jedno pile biti zadržano u tvrđavi i da će se zvati Džordž ili Džordžina, pošto su ptići rođeni na dan svetog Džordža, zaštitnika Engleske.