Policajci spasili 37 mladunaca foke i pustili ih u divljinu (VIDEO)

Tanjug

subota, 11. 05. 2019. u 22:41

 Полицајци спасили 37 младунаца фоке и пустили их у дивљину (ВИДЕО)
Međunarodne organizacije za zaštitu prava životinja pozdravile su danas oslobađanje u divljinu severne Kine 37 mladunaca pegave foke koji su spaseni iz ruku krijumčara tih životinja
Međunarodne organizacije za zaštitu prava životinja pozdravile su danas oslobađanje u divljinu severne Kine 37 mladunaca pegave foke koji su spaseni iz ruku krijumčara tih životinja.

AP prenosi saopštenje organizacije "Hjumejn sosajeti internešenel" u kojem se navodi da je kineska policija pronašla mladunce foke pre tri meseca u šupi na zabačenoj farmi na području grada Dalijan, na severu zemlje, a mnogi od mladunaca bili su izgladneli i pred uginućem.

U policijskoj akciji uhapšeno je osam osumnjičenih osoba.

Navodi se da su krijumčari ovih životinja oteli mladunce iz njihovog prirodnog staništa kako bi ih prodali firmama koje drže izložbene akvarijume, a i da bih ponudili za izlaganje na komercijalnim mestima, poput prodavnica i restorana.

Policijajci nisu uspeli da spasu 29 mladunaca koji su uginuli, pošto su životinje bile stare manje od dve nedelje kada su pronađene i nisu mogle da se hrane ničim drugim osim majčinim mlekom.

AP navodi da su pegave foke nekada izlovljavane zbog korišćenja u tradicionalnoj kineskoj medicini, ali su sada zaštićena životinjska vrsta u Kini.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije