Hrvatski Ginisovac gura auto 6 kilometara na sat

Tanjug

nedelja, 28. 04. 2019. u 10:07

Хрватски Гинисовац гура ауто 6 километара на сат

Twitter 01Portal‏ @01Portal_HR

Zagrepčanin Tomislav Lubenjak srušio je Ginisov rekord u dužini guranja automobila preguravši ga već više od 85 kilometara, i to brzinom od šest kilometara na sat
ZAGREB - Zagrepčanin Tomislav Lubenjak srušio je Ginisov rekord u dužini guranja automobila preguravši ga već više od 85 kilometara, i to brzinom od šest kilometara na sat.

Svoj poduhvat počeo je juče u 15 sati kada je upaljena službena štoperica u pratećem automobilu u kojem svaki Tomislavov korak prate zapisničari koji su dužni da zabeleže svako stajanje i sam razvoj obaranja još jednog svetskog rekorda, preneo je Večernji list.

Cilj je bio da za 24 sata Lubenjak pređe 100 kilometara gurajući automobil od 730 kilograma s vozačem, ali on je rekord oborio jutros pre očekivanja u Držićevoj ulici kada je ušao u 83. kilometar.

Tomislav je u samom startu zauzeo izrazito visok tempo i trenutno automobil gura brzinom kojom jedan kilometar prelazi za devet minuta i 30 sekundi, krećući se prosečnom brzinom od šest kilometara na sat.

PROČITAJTE JOŠ - Bez Srba nema ni "Ginisa"

Tomislavovi otkucaji srca su trenutno ispod 80 otkucaja u minuti.

" Moj cilj je stotka! - kaže Tomislav, čime najavljuje da veruje da će za 24 sata automobil izgurati čak 100 kilometara. Takvim okruglim i visoko postavljenim ciljem Tomislav ne izaziva samo svetski rekord u dužini pojedinačnog guranja automobila, već i u dužini guranja automobila istovremeno od dve osobe.

Iako je rekord već srušio, on će automobil gurati danas do 15 sati.
Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (5)

Srboljub

28.04.2019. 23:10

@Ušli su oni u Ginisovu knjigu - Bravo, na Vaskrs širiš mržnju i huškaš.