Švercovao egzotične guštere u elektronici

Tanjug

sreda, 24. 04. 2019. u 21:53

Шверцовао егзотичне гуштере у електроници

AP Photo

Federalno tužilaštvo potvrdilo je da je 26-godišnji Derik Semedo danas priznao krivicu pred sudom u Bostonu za trgovinu zaštićenim divljim životinjama
Derik Semedo iz američke savezne države Nju Hempšir priznao je da je krijumčario retke guštere sa Filipina u SAD tako što ih je skrivao u čarapama ili pakovao u elektronsku opremu.

Pročitajte još:NEVEROVATAN “ULOV”: Tone kokaina i zapetljana kornjača plutali morem (VIDEO)

Federalno tužilaštvo potvrdilo je da je 26-godišnji Semedo danas priznao krivicu pred sudom u Bostonu za trgovinu zaštićenim divljim životinjama što je u suprotnosti sa zakonima SAD i Filipina kao i međunarodnim sprazumima, prenosi AP.

Vlasti su navele da je od marta do decembra 2016. ovaj stanovnik grada Našua prokrijumčario 20 živih guštera tako što ih je stavljao u čarape, koje bi onda oblepio trakom, a zatim ih krio u zadnjim delovima zvučnika ili druge elektronske opreme koja mu je onda isporučivana preko komercijalnih prevoznika.

Neki gušteri su zatim prodati kupcima u drugim američkim državama.

Semedu je zbog ovog dela zaprećena zatvorska kazna u trajanju do pet godina koja će mu biti izrečena 13. avgusta, navodi agencija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

zaliv.net

24.04.2019. 22:10

Malopre citam tekst kako su kod nas dvojca za ubistvo (prebili coveka na smrt) dobili po 4god zatvora a ovaj svercovao gustere i dobio 5. Dakle tamo vise cene zivot gustera nego sto se kod nas ceni zivot coveka. SRBIJAAAA BRATE