BAKA JELA HIT NA JUTJUBU: Ima milione pregleda, a ranije nije znala ni miš da koristi (VIDEO)

Tanjug

05. 03. 2019. u 19:15

Jelena Petrović i njen Jutjub kanal i blog pod nazivom Bakina kuhinja imaju preko 50 miliona pregleda i skoro 150.000 pratilaca koji svakodnevno gledaju novi recept domaće kuhinje

БАКА ЈЕЛА ХИТ НА ЈУТЈУБУ: Има милионе прегледа, а раније није знала ни миш да користи (ВИДЕО)

Jelena Petrović YouTube

Oni koji su u potazi za idejama šta da skuvaju u Srbiji sve više se okreću 69-godišnjoj baka Jeli, koja je iskoristila svoje životno iskustvo i pokrenula online tutorijal za kuvanje.

Njeno ime je Jelena Petrović i njen Jutjub kanal i blog pod nazivom Bakina kuhinja imaju preko 50 miliona pregleda i skoro 150.000 pratilaca koji svakodnevno gledaju novi recept domaće kuhinje, piše AP.

Pročitajte još: “NEVIDLjIVA” SRPKINjA HIT NA INTERNETU: Magijom šminke Mirjana pomera granice mogućeg (FOTO/VIDEO)

Uz pomoć svog supruga Milana, koji je iza kamere i kupuje namirnice, Baka Jela je postala lokalna poznata ličnost i internet senzacija, a prosle godine je osvojila i nagradu.

"Sve što je potrebno je ljubav i volja i želja da nešto uradite", izjavila je baka Jela u intervjuu AP.

"Sve možete da uradite samo ako to stvarno želite", dodala je ona.

Pročitajte još: “SKIJAŠ” IZ BiH HIT NA INTERNETU: Digni glavu Suade! (VIDEO)

Sve je počelo pre 10-ak godina kada je baka Jela pokrenula onlajn forum da podeli svoje recepte domaćih jela od supa do kuvanih jela, mesa, slatkiša, domaćeg hleba i peciva.

Broj pratilaca polako je rastao i ona je pokenula blog i počela da postavlja video snimke koje je snimala u početku mobilnim telefonom, a tek odnedavno boljom kamerom.

Usput je naučila onlajn veštine.

"Nisam čak znala da upotrebim kompjuterski miš", rekla je ona i dodala da je puno guglala i čitala tutorijale.

Ovih dana kanal Jelene Petrović je celodnevna preokupacija.

Nakon jutarnjeg čaja, par kreće na posao od kupovine namirnica do snimanja, uredivanja i postavljanja videa, objasnila je ona.

"To je iscrpljujuće, od ranog jutra do kasnih večernjih sati'''', rekla je baka Jela objašnjavajući da su moguće i greške kao u bilo kom filmu.

Ona je istakla da njeni pratioci čekaju novi recept svakoga jutra i da ukoliko kasni pitaju da li je dobro i šta se dešava.

Baka Jela kaže da priprema jela u svojoj kuhinji od lokalnih namirnica koje se mogu naći u prodavnicama i na pijacama u Srbiji na način na koji su to radili generacijama pre nje.

Često gledaoci pišu da recepti vraćaju topla sećanja na detinjstvo.

"Moji recepti su svi domaći, tradicionalni recepti domaće hrane'''', objasnila je baka Jela. "Pravim stvari koje su moja majka i baka pravile'''', dodala je ona.

Deo hrane koju napravi podeli komšijama i prijateljima, ali slatkiše čuva za svoje unuke'''' rekla je baka Jela osmehujući se.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije