NAUČNICI SULUDIM TVRDNjAMA ODBACILI TEORIJE NjUTNA I AJNŠTAJNA: Drevni hindusi izučavali matične ćelije, imali avione i operac

Novosti online

07. 01. 2019. u 22:54

НАУЧНИЦИ СУЛУДИМ ТВРДЊАМА ОДБАЦИЛИ ТЕОРИЈЕ ЊУТНА И АЈНШТАЈНА: Древни хиндуси изучавали матичне ћелије, имали авионе и операц

Depositphotos

Na godišnjem Naučnom ongresu Indije, koji je otrvorio premijer ove zemlje Narenda Modi, neki akademici odbacili su otkrića Isaka Njutna i Alberta Ajnštajna
Na godišnjem Naučnom ongresu Indije, koji je otrvorio premijer ove zemlje Narenda Modi, neki akademici odbacili su otkrića Isaka Njutna i Alberta Ajnštajna, a zatim rekli ida su drevni hindusi izmislili istraživanje matičnih ćelija.

Hinduistička mitologija i religiozne teorije sve više postaju deo dnevnog reda Indijskog naučnog kongresa. Međutim, izjave na ovogodišnjem samitu još više su zapanjujuće nego obično.

Šef južnoindijskog univerziteta naveo je stari hinduistički tekst kao dokaz da je istraživanje matičnih ćelija otkriveno u Indiji pre nekoliko hiljada godina.

G Nagešvar Rao, potpredsjednik Univerziteta Andhra, takođe je rekao da je kralj demona iz hinduističke epske religije, Ramajane, imao 24 tipa aviona u današnjoj Šri Lanki.

Drugi naučnik sa univerziteta u južnoj državi Tamil Nadu rekao je da su Isak Njuton i Albert Ajnštajn pogrešili i da bi gravitacioni talasi trebalo da budu preimenovani u "Narendra Modi talasi". Kako je naveo, Njutn nije uspeo da "razume gravitacione odbojne sile", a Ajnsteinove teorije su "obmanjujuće".

Kritičari kažu da se drevni tekstovi još uvek čitaju - ali bilo je besmisleno sugerisati da su nauka, a udruženja naučnika distancirali su se od ovih tvrdnji.

Prošle godine, indijski ministar za obrazovanje izjavio je na ceremoniji dodele nagrada da su se avioni prvi put spominjali u drevnom hinduističkom epu, Ramajani i da je prvi radni avion izumeo Indijanac po imenu Šivakar Babuji Talpade osam godina pre braće Rajt.

Premijer Narendra Modi je 2014. godine na skupu doktora i medicinskog osoblja u bolnici u Mumbaiju rekao da je priča o hinduističkom bogu Ganeši - čija je glava slona pričvršćena za ljudsko telo - pokazala kozmetičku operaciju u drevnoj Indiji. Ministar obrazovanja zapadne države Radžasthan izjavio je u januaru 2017. da je važno "razumeti naučni značaj" krave, jer je to bila jedina životinja na svetu koja je udisala i izdisala kiseonik.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (6)

Naivni Gedža

08.01.2019. 04:08

Ovi su u izmišljanju naučnih činjenica gori od Hrvata i Albanaca zajedno u izmišljanju istorijskih činjenica. Valjda zato što Indija ima mnogo više kvazinaučnika nego ovi kvaziistoričara.

Рашо

08.01.2019. 09:10

Чињеница је да запад лаже и вара у свему није нова. Њутн је та "знања" крао од студената, Ајнштајн је шарлатан и то није новост, а о Дарвину не треба ни говорити. Макета авиона која је на многим фотографијама из египатског музеја већ одавно је склоњена. Тврдње индијаца можда звуче чудно али не треба их тек тако одбацити! Треба затражити да то поткрепе доказима па да видимо шта је истина.

Тако је!

08.01.2019. 11:57

@Рашо - Захваљујући тој силних технолошкој предности, Индија је створила колонију Енглеску и вијековима је искоришћавала.

Pera Detlić

08.01.2019. 09:50

Otpuno su u pravu, nijedan od ta dva "masona" nisu dolazsli svoje teorije,još i dan danas niko nije dokazao zakon o grafitaciji, tj, da grafitacija postoji?

dragan

08.01.2019. 10:02

Ništa nisu Indijci pogrešno rekli, oni govore istinu , u VEDAMA sve je napisano a VEDE nisu indijske več SLOVANSKO -ARIJEVSKE VEDE , i Nikola Tesla je odbacio Ajnštajnovu teoriju i dokao da brzina svetlosti ni je absolutna vrednsost i da postoje brzine koje su veče od brzine svetlosti ( skalarni talasi )