„Folksvagen“ joj restaurirao „bubu“ koju vozi već 52 godine (VIDEO)

Novosti online

petak, 14. 12. 2018. u 10:41

„Фолксваген“ јој рестаурирао „бубу“ коју вози већ 52 године (ВИДЕО)

Print screen Youtube

„Bubu“ koju je Ketlin Bruks kupila 12. decembra 1966. godine nazvala je Eni, a njih dve su od tada pune 52 godine nerazdvojne
„Bubu“ koju je Ketlin Bruks kupila 12. decembra 1966. godine nazvala je Eni, a njih dve su od tada pune 52 godine nerazdvojne. Kada su u „Folksvagenu“ čuli za ovaj slučaj, odlučili su da potpuno restauriraju Eni.

„Sa mnom je bila kroz moj brak i razvod. Kupovinu kuće, početak mog posla, promenu nekoliko radnih mesta, borbu sa rakom dojke. Svuda je bila sa mnom i prešla više od 720.000 kilometara“, kaže Ketlin.

„Kao i ja, spora je uzbrdo i bolje radi kada je hladnije vreme“, kroz šalu objašnjava vlasnica.

Kada su u „Folksvagenu“ saznali za njihov odnos, odlučili su da je nagrade za odanost, pa je organizovan tim od 60 ljudi iz fabrike u Puebli u Meksiku (gde je poslednja, prava „buba“ sa vazdušnim hlađenjem napravljena 2003. godine) da izvede izuzetnu restauraciju Eni.


Pročitajte još - Folksvagen pokreće servis za deljenje vozila


Tim je sproveo neverovatnu transformaciju u delo, sve sa ciljem da Ketlin može da koristi automobil dok god bude želela.


Veliki broj unapređenja koji će joj olakšati vožnju je napravljen. Ugrađene su disk-kočnice na sva četiri točka, potpuno prerađen motor i povećana zapremina na 1.600 kubika, ugrađena bolja bregasta osovina, auspuh od nerđajućeg čelika, elektronsko paljenje, limarija je tretirana protiv rđe i još mnogo drugih stvari.

(RTS)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije