Džekpot na pocepanom listiću

D. SAVIĆ

02. 08. 2018. u 20:40

Џекпот на поцепаном листићу

Lesli i Fred Higins

Bračni par penzionera iz Škotske zamalo da ostane bez milionske loto premije. Prodavac prevideo dobitak, ali je mašina ispravila celu stvar

PENZIONISANOM bračnom paru iz Škotske, iz mesta Lorenskrik, zamalo da izmakne premija od 58 miliona funti na lotou. Da se, naime, Fred Higins (67) pouzdao u "dijagnozu" mladića u prodavnici gde je kupio srećku "Juromilionsa", da njegovi brojevi na koje je zaigrao sa suprugom Lesli (57) nisu izvučeni, oni bi ostali da samo s penzijom spajaju kraj s krajem.

Ali spas je doneo automatski čitač listića. Prodavac je, naime, konstatujući da nema dobitaka, pocepao listić i bacio ga u korpu za smeće. U tom trenutku se oglasila mašina, porukom da se vlasnik listića javi organizatoru lutrije.

Pročitajte još: Osvojen džekpot od 570 miliona dolara na Pauerbol lutriji

Higinsu, koji sa suprugom redovno igra loto, nije trebalo mnogo da shvati o čemu se radi. Brže-bolje, izvukao je delove listića iz korpe i pohitao kući. Kada je uporedio brojeve, shvatio je da će se kućni budžet uvećati za tačno 57.975.367 funti!

Iako su brojevi na tiketu cepanjem "prepolovljeni", i dalje su se jasno videli, pa je Higins, dok se njegova supruga još odmarala, seo ipak i za kompjuter da potvrdi da li ga je sreća zaista pogledala. Proverio je jednom, pa drugi put, a kada je i treća provera pokazala isti poredak brojeva - 3, 8, 26, 33, 45, plus 7 i 10, Higins je pozvao organizatora lutrije, "Kamelot", i sve objasnio. Bezbednosna služba "Kamelota" je ubrzo došla kod Higinsovih kako bi proverila svaki detalja.

- To je potrajalo čitavu nedelju, a jedina osoba kojoj smo se poverili bila je naša kćerka - pričali su Higinsovi, koji su u braku 35 godina.

Kada je novac, najzad, legao na račun, par je prvo kupio novi "audi kabriolet". Zatim su rešili da ispune svoj san i da se nastane negde u inostranstvu mada još uvek vagaju - Barbados ili Francuska.


NAJVEĆI DOBITNICI

NAJVEĆI dobitnici na lutriji u Britaniji ostaju Kris i Kolin Vejr, koji su jula 2011. osvojili 161 milion funti. Pet godina kasnije Dejvid i Kerol Martin osvojili su 66 miliona funti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije