NA jednom od šaltera Opšte bolnice u Pančevu ovih dana osvanula je neobična "naredba", koja je zapalila društvene mreže. Naime, na papiru iznad potpisa i pečata piše da se pacijentima zabranjuje upotreba reči "samo" kako ne bi vršili pritisak na zaposlene i uznemiravali ih u toku radnog vremena.

- Zabrana upotrebe reči "samo" u zdravstvu zbog zloupotrebe, koja se odražava na zaposlene, a u cilju ostvarivanja neosnovanih prava pacijenata, u smislu podsticaja i pritiska na doktore i medicinske tehničare, iz čega se mogu javiti propusti u radu jer se ništa ne može "samo pitati, samo pogledati, samo konsultovati, samo izviniti, samo zahvaliti" - navodi se u nesvakidašnjoj zabrani na šalterskom staklu.


PROČITAJTE JOŠ:
USVOJEN ZAKON O PRESAĐIVANjU ORGANA: Donor neće biti samo onaj ko se tome usprotivi

Ovim povodom, oglasila se i pančevačka bolnica, u čijem se saopštenju navodi da se ograđuje od obaveštenja koje se tiče zabrane upotrebe reči "samo".

- Opšta bolnica Pančevo ograđuje se od obaveštenja koje je bilo istaknuto na jednom od šaltera u zdravstvenoj ustanovi i koje se tiče zabrane upotrebe reči - "samo", a koje je danas prenelo više medija i podeljeno je posredstvom društvenih mreža.