NAJVEĆE NEZNALICE STRANIH JEZIKA: Putovali bi, ali ne mogu

Novosti online

nedelja, 15. 07. 2018. u 23:20

НАЈВЕЋЕ НЕЗНАЛИЦЕ СТРАНИХ ЈЕЗИКА: Путовали би, али не могу

/Depositphotos

Najveći onlajn međunarodni pretraživač hostela sproveo je istraživanje koje pokazuje da samo 51 odsto Britanaca zna osnove nekog drugog jezika
Da ceo svet priča vašim jezikom, bilo da mu je maternji ili drugi, nije mala stvar. To vam daje slobodu da svuda putujete i da se ne mučite previše oko sporazumevanja sa drugim narodima. U isto vreme, to vam umnogome odmaže da i vi naučite neki drugi jezik. Upravo taj problem imaju Britanci.

Najveći onlajn međunarodni pretraživač hostela sproveo je istraživanje koje pokazuje da samo 51 odsto Britanaca zna osnove nekog drugog jezika.

Štaviše, 62 odsto odraslih Britanca bi volelo da bolje zna strane jezike, kako bi mogli da razumeju kulturu određenog grada, da razgovaraju sa strancima i da što manje koriste turističkog vodiča. Zanimljivo je da je 10 odsto ispitanika izjavilo da upravo zbog toga nikada nisu putovali u inostranstvo.

PROČITAJTE JOŠ - Kinezi sve više uče srpski jezik!

To znači da jedan od pet Britanaca nije obilazio inostranstvo zbog neznanja još jednog jezika, a jedan mali broj njih se susreo sa poteškoćama naručivanja hrane u inosranstvu. Jedan od desetoro je ušao u pogrešan voz, avion ili drugi vid prevoza.

Da strani jezik nije problem, čak 12 odsto Britanaca bi najradije putovalo u Japan.

Kad smo već kod Japana, zanimljivo je da je zabeležn porast Britanskih turista od čak 7,5 odsto u periodu od januara do aprila. Britanci bi takođe voleli da obiđu Kinu, Italiju i Rusiju ako bi imali prilike da malo bolje nauče jezik pre toga.

(B92)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Nisu samo Britanci

15.07.2018. 23:56

Nego svi kojima je maternji jezik engleski. Osoba koja govori dva jezika - dvojezična Osoba koja govori više jezika - poliglota Osoba koja govori jedan jezik - ENGLEZ Njihova nesposobnost da izgovore imena i nazive je legendarna. Čak pitaju kako se to ime prevodi na engleski :)

Анти Антифа

16.07.2018. 07:19

Поново британска статистика и "истраживање"