Dečak se javio na oglas u fabrici Lego tvrdeći da ima najviše iskustva (FOTO)

B. Vujović/Novosti Online

ponedeljak, 04. 09. 2017. u 23:20

Дечак се јавио на оглас у фабрици Лего тврдећи да има највише искуства (ФОТО)

Foto: Facebook

Pošto se celog života igra sa Lego kockama, Stenli je pomislio da je idealan kandidat za majstora, a u fabrici su mu rekli da mora prvo da završi sa školovanjem

STENLI Boland iz Voterlovila u Hempširu ima šest godina i prijavio se na konkursu za izradu modela u kompaniji Lego i u prijavi je naglasio kako ima puno iskustva.

Stenli je sam napisao prijavu i naglasio da je on, zbog iskustva koje poseduje, prava osoba za taj posao, prenosi „Bi-Bi-Si“.

Kompanija ga nije zaposlila, ali su mu omogućili da provede ceo dan sa majstorima koji se bave dizajniranjem Lego tematskih parkova.

- Stenli deluje obećavajuće i nadamo se da će ga ovo inspirisati. Biće savršen za posao – rekla je Pola Loton, jedna od zaposlenih.

U oglasu koji je kompanija objavila tražili su se dizajneri koji bi pomogli u izradi animiranih figura za tematski parks u Vindzoru.

U oglasu je pisalo da se traži osoba koja ima iskustva u dizajniranju proizvoda, ali koja poznaje informacione tehnologije i poseduje znanje kao i zanimanje za njihove proizvode.

Za uzvrat Lego je ponudio dobru platu, dvadeset radnih dana odmora kao i popust od 40% na sve njihove proizvode.

Stenli je video oglas i pomislio da je on savršena osoba za taj posao.

- Poštovani, ja imam šest godina, mnogo volim Lego i posedujem jednu kutiju. Krijem svoj Lego kako ga moj brat ne bi pronašao. Ja sam prava osoba za pravljenje modela jer imam dosta iskustva u tome. Iskreno, Stenli – napisao je dečak u prijavi za posao.

Kompanija Lego mu je odgovorila da je ljubav prema njihovin proizvodima prvi korak u tome da se postane majstor u izradi modela i da im se čini da on jeste prava osoba za taj posao, ali da prvo mora da završi školu.

- U međuvremenu, pošto kažeš da si savršen za taj posao voleli bismo da ti ponudimo da provedeš jedan dan sa našim majstorima – pisalo je u odgovoru kompanije Lego.

Stenli je ceo dan proveo kao senka gospođici Loton posmatrajući majstore kako prave nove ili popravljaju stare Lego modele.

- Bilo je divno provesti ceo dan u Lego carstvu upoznajući se sa majstorima koji to prave i učeći šta je to što oni stalno rade. Mnogo mi se svidelo i jednžva čekam da ispričam sve o tome prijateljima u školi – rekao je Stenli na kraju dana.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije