Bečki kafić počeo da naplaćuje punjenje telefona

Beta

četvrtak, 16. 02. 2017. u 23:46

Бечки кафић почео да наплаћује пуњење телефона

Ilustracija

Vlasnica jednog kafića u Beču donela je odluku da počne da naplaćuje mušterijama korišćenje električne energije za punjenje mobilnih telefona ili tableta

BEČ - Vlasnica jednog kafića u Beču donela je odluku da počne da naplaćuje mušterijama korišćenje električne energije za punjenje mobilnih telefona ili tableta, preneli su austrijski mediji.

Jedan posetilac kafea bio je iznenađen kada je na svom računu ugledao cenu za "struju" i postavio je fotografiju na društvenoj mreži Fejsbuk.

Vlasnica i menadžerka bečkog kafea, Galina Pokorni počela je da naplaćuje po evro onima koji predugo pune svoje mobilne telefone.

Prema njenim rečima, ako gost kafića koristi utičnicu duže od dva sata, biće mu naplaćen evro za to.

"Svakodnevno se suočavam sa velikim brojem turista koji pune svoje telefone, fotoaparate i tablete. Izvinite, ali ko će mi platiti za to", upitala je Pokorni i dodala da je petnaestominutno punjenje prilikom ispijanja kafe i dalje besplatno u njenom kafeu.

Austrijski portal thelocal.at navodi da je prema zakonu moguće naplatiti upotrebu električne energije, ali je potrebno prethodno obavestiti mušteriju o tome.

Komentari (3)

мрсимуд

17.02.2017. 14:55

Кафић нема дозволу за продају електричне енергије, већ онога за шта је добијо дозволу за рад. Она може да искључи спорну утичницу која је у домашају гостију. Ако би тиме отерала госте, онда се поставља питање како неће отерати са виском ценом потражње. Иначе, за један € па и у Аустрији, можете угрејати воду у бојлеру да се окупате, испећи пиле у рерни и напунити телефон и имати укључену сијалицу целих тих сат времена. Цена је разбојнички велика за ту "услугу" коју наплаћује на споран начин.

Francesco

18.02.2017. 23:56

@мрсимуд - Nema džabe ni u stare babe. Uostalom, ne znaš austrijske propise, a da znaš znao bi se tamo u kafanama naplaćuje i čaša vode (koju ne dobijaš uz kafu već kupuješ je naruluješ i plaćaš kao zaseban artikal, što se nadam da će i kod nas da zaživi, a lokali koji su već doneli tu odluku treba na njoj i da istraju). Zaista ne vidim ništa sporno u ovoj odluci ukoliko vlasnik lokala obavesti mušteriju i uvede određenu taksu. Uostalom puni telefon kod kuće, što landraš po kafanama i dan i noć.

Kafedzija

19.02.2017. 09:42

Ma dobro je,treba da im naplacuje i vazduh sto disu u kaficu dok piju kafu!!!