DUBAI - Jedan Indijac, auto-limar iz Dubaija, doživeo je dvostruku sreću: preživeo je udes aviona i na lutriji dobio milion dolara.

Mohamed Bašir koji je čudom jedva živ izašao iz zapaljene olupine putničkog aviona kompanije "Emirejts" koji se slupao pri sletanju u Dubaiju, nije verovao svojim ušima kada mu je stigao telefonski poziv da dođe po milion dolara koje je prošle nedelje dobio na lutriji. Bašir je srećku kupio 6. jula, neposredno pre no što će ući u avion na putu za rodni grad u Indiji. Posle 16 neuspelih pokušaja, to mu je bio poslednji put da kupi srećku koja košta 1.000 dirhama (270 dolara). Kada se mesec dana kasnije, početkom avgusta, vraćao iz Indije, avion s 300 putnika je udario o pistu i avion se zapalio, a Bašir, s drugima iskočio u poslednji čas niz tobogan i otišao - pravo na posao.

Kada je u utorak saznao da je njegova srećka izvukla milionsku premiju, sa svih strana su počeli da pljušte telefonski pozivi, a u radnju gde radi, čak su došla dva bankara da mu ponude svoje usluge i da se fotografišu s njim.

Šezdesetdvogodišnji Bašir kaže da novac neće promeniti život njemu, ali pobolšaće život njegovom poluparalizovanom sinu, kao i njegovoj ćerki, unucima, supruzi...

On namerava da radi do starosne penzije, kako je i planirao, a novo je što će, zahvaljujući premiji, nastojati da pomogne siromašnima da se obuče za rad.

I sam vredan radnik i već 37 godina "gastarbajter" u Dubaiju, rekao je za AP: "Ne treba bacati novac dajući ga nekome tek tako. Novac vredi samo ako se vredno zaradi".