Za đavolski 666 znate, ali simbolika 777 i 999 – baciće vas na kolena!

Novosti Online

30. 05. 2016. u 22:22

Svi smo čuli za đavolski broj 666? Da li znate koji broj bi mu bio protivteža?

За ђаволски 666 знате, али симболика 777 и 999 – бациће вас на колена!

Verovatno se većina mistika, naučnika, astrologa slaže da tu snagu da parira ovom broju ima niz od tri sedmice. Prvo, zašto sedam?

Broj šest predstavlja nesavršenost. U Svetom pismu se brojevi često koriste u simboličnom smislu. Sedam označava potpunost ili savršenost.

Šest, pošto je za jedan manji od sedam, može ukazivati na nešto što Bog smatra nepotpunim ili nesavršenim i na nešto u vezi s Božjim neprijateljima, smatraju brojni tumači religije.

Sedam se odvek pominje kao pozitivan, sveti broj.

U mnogim religijama i civilizacijama imamo ovaj broj sa jakom simbolikom. Sedam je dana u kojima je stvoren svet, sedam nebesa, sedam gora i mora u pričama.

I popularna mitologija voli ovaj broj, pa imamo i sedam patuljaka. I u onim najstarijim imao je moć: u Egiptu je bio simbol večnog života, kod Sumeraca simbolizuje božanstvo. Kod Maja simbolizuje Velikog Medveda.

Dakle, sedam je moćan, sveti broj. Ali, šta bi značio u nizu?

Popularna astrologija voli da kaže: ako sanjate niz 777, anđeli vas pozdravljaju, i mnoga čuda vam se ostvaruju, a mnoga su pred vama. Ne zaustavljajte se u marljivom radu i znajte, da vaš san postaje stvarnost.

Ovaj broj je vrlo pozitivan znak, koji vas upozorava, da će možda stići i daljna čuda. Ali, odakle vuče koren snaga tog niza?

Mnogi misle da niz 666 nastaje jer se u Svetom pismu ponavljanje pravdalo naglašavanjem, pa se tako nesavršeni broj šest našao tri puta u nizu, i on predstavlja „niz đavola“, „žig zveri“, koji nose oni koji su sledbenici antihrista.

Negde se pominje da je niz koji nosi neko ko je izopačen i 999 (prevrnute šestice).

A kako je sedam potpun, božanski broj, to je broj koji nose oni koji dolaze od Boga, oni koji bi trebalo da pobede đavola, sve one sa „žigom zveri“.

Oni su potpuni, i savršeni, i protivteža su svemu što je protiv Boga. Oni su mesije, označeni da spasu svet – kaže jedno od tumačenja.

Verovali u mistiku brojeva, ili njihovu moć, morate da se zapitate ponekad da li su brojevi samo cifre kojima trgujemo, ili su dublja istina? Neki idu toliko daleko da ih traže i tamo gde vi ne biste ni pomislili, na primer u bar kodovima proizvoda koje kupujemo.


Prenosi: 24sata.rs

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (8)

Clutch Or Kick

30.05.2016. 23:11

Ја мислим да су то небулозе. Уживам у животу, таквих брига немам...

Vladimir

31.05.2016. 00:00

@naranca - Nije tačno. Hristov broj je 66, ili crkva Hristova.Pogledajte svod svake glavne kupole u pravoslavnim crkvama. I videćete ko je rodonačelnik crkve.Možda je jedina simbolika Hrista, beskonačno plavi krug.Simbolika novog neba carstva nebeskog je ta plava boja, zato je oltar u pravoslavnim crkvama plave boje.Pogledajte kroz dveri oltarske.Broj osam ne može da simboliše večnost, jer večnost nije beskonačno trajanje vremena...Vreme je samo isečak večnosti.

ranko75

31.05.2016. 00:19

Ovo je filozofija koja ne cini ljude sretnim, nego skorije obrnuto, tako da ne treba davati misticko znacenje brojevima.

wooc

31.05.2016. 12:25

brojevi su za matematicare i fizicare, a ova filozofija samo unazadjuje moderno drustvo. Procitajte knjigu profesora doktora na oxford univerzitetu, Richard Dawkins. Knjiga je kod nas prevedena kao : zablude o Bogu. Istrazivao je i te brojeve

W.

31.05.2016. 15:01

999 !?!To znaci da su cene proizvoda na akciji koje se ovako zavrsavaju izopacene i bezbozne...mislim tako nekako ispade

Cepac

01.06.2016. 10:53

Koliko ja znam 666 je suma brojeva kada se "saberu" slova punog imena imperatora Nerona. Zato se broj zove "broj zveri". Vise o sabiranju slova mozete pronaci na internetu.