Istrenirao pčele da prave med iz marihuane! (VIDEO)

Novosti Online

03. 03. 2016. u 18:30

Male pčele oduvek su bile vredni insekti u prirodi, koji stvaraju slatki zdravi med. Ali jedan Francuz Nicolas odlučio je da uradi nešto neobično sa svojim pčelama....

Истренирао пчеле да праве мед из марихуане! (ВИДЕО)

Male pčele oduvek su bile vredni insekti u prirodi, koji stvaraju slatki zdravi med. Jedan Francuz Nikolas (39) odlučio je da uradi nešto neobično sa svojim pčelama....

On je uspeo da istrenira svoje pčele da mu proizvode med iz marihuane! Med koji dobija iz marihuane Nikolas je nazvao "CannaHoney". Po njegovim rečima, pčele "izvlače" resin iz konoplje, kojeg on lično smatra jako lekovitim.

"Naučio sam ih i da sakupljaju šećer iz voća, umesto cveća" kazao je medijima Nikolas kada su ga upitali za njegove istrenirane pčele.

S obzirom na to da nemaju endokanabinoidni sastav, insektima ova biljaka ne šteti već je vrsta hrane. Pčelar smatra da sve što prođe kroz njihovo telo bude kasnije poboljšano.

Ipak, ova zanimljiva ideja nije nova. Postoje informacije o pokušajima naučnika i pčelara da ubrizgaju konoplju u med, ali niko nije uspeo to da izvede. Francuski pčelar Nikolas je prvi izgleda uspeo u ovome da dobija med iz kanabisa kojeg prave njegove istrenirane pčele!

Nikolas je inače ljubitelj prirode i insekata od detinjstva, takođe veliki zagovornik medicinske konoplje. Pčelarstvom se bavi preko 20 godina.

Dresuru pčela za proizvodnju meda iz konoplje proučava od 2006. godine a pre tri godine pokazao se prvi uspeh sa ovim "istreniranim pčelama" koje sada proizvode med od kanabisa (marihuane)

Nikolas za sada poseduje trideset košnica, a posao planira nastaviti u Španiji, gde su manja ograničenja i više profesionalaca u polju pčelarstva.

Pogledajte kratki video kako pčele prave med od marihuane (kanabisa):


Autor Zanimljivosti dana

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije