Dobrodošli u Nonseum, muzej bezvezarija

Tanjug

subota, 15. 08. 2015. u 19:42

Добродошли у Нонсеум, музеј безвезарија

YouTube

Providni kofer za nudiste, električna sprava za čačkanje nosa, splav za spašavanje muva upalih u supu - ovo su samo neki od eksponata Nonseum-a, muzeja "apsurdih predmeta" koji se nalazi u gradiću Hernbaumgartenu

Providni kofer za nudiste, električna sprava za čačkanje nosa, splav za spašavanje muva upalih u supu - ovo su samo neki od eksponata Nonseum-a, muzeja "apsurdih predmeta" koji se nalazi u Hernbaumgartenu, austrijskom gradiću na granici sa Češkom, na sat vremena vožnje od Beča.

Redovno proširena novim "bezvezarijama", postavka sadrži, između ostalog, i bogatu kolekciju rupa za dugmad, tj. proreza na odeći kroz koje se dugmići provlače.

Rupe su izložene u malim kutijama sa providnim poklopcem.

"Ovo je bila treća rupa sa vrha na Napoleonovoj vojničkoj bluzi", najozbiljnije je za AFP objaslila kustos muzeja Suzane Mahak.

"A ova se nalazila na odelu austrijskog ministra inostranih poslova prilikom potpisivanja deklaracije o nezavisnosti", dodala je ona.

Sa puškom sa obrnutom cevi, pogodnom za kandidat na samoubistvo, tanjirom sa odvodom koji omogućava korisniku da se diskretno reši neukusnog jela, aktn tašnom za špagete i triciklom za blizance, Nonseum želi da nasmeje, ali i da suptilno uputi kritiku današnjeg potrošačkog društva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije