NASA snimila na Marsu nepoznatu građevinu i vanzemaljsku lobanju?

Novosti online

29. 11. 2014. u 22:52

НАСА снимила на Марсу непознату грађевину и ванземаљску лобању?
Još jedna fotografija izazvaće vašu maštu! Ovih dana pojavila se još jedna misterija vezana za crvenu planetu Mars,tako da broj misterija vezanih za ovu planetu svakodnevno raste

Još jedna fotografija izazvaće vašu maštu! Ovih dana pojavila se još jedna misterija vezana za crvenu planetu Mars,tako da broj misterija vezanih za ovu planetu svakodnevno raste, prenosi portal "zanimljivostidana.com".

Kada i ako pogledate gornju sliku videćete da je objekat neodoljivo podseća na kvadrat Kao da je reč o ( nekim polusrušenim) zidovima koji su prekriveni prašinom. Glavano pitanje koje se nameće je to ako je fotografija autentična ko je napravio ovaj kvadratni oblik?

Ova fotografija, koju je snimila NASA, podgrejava sumnje da je reč o objektu koji je neko izgradio na Crvenoj planeti - Mars, ali ga je tokom miliona godina prekrila svemirska prašina.

Naravno, fotografija misteriozne građevine odmah podstakla i zagovornike vanzemaljaca to jeste ljude koji veruju da inteligentni život postoji i van planete Zemlje, da zaključe da jsu ovaj objekat napravili vanzemaljci pre više miliona godina.

Takođe, u ovom zanimljivom Marsovskom video snimku možete videti nešto što izgleda kao "vanzemljaska lobanja". Naravno, zvaničnici NASA-e i ozbiljni stručnjaci ne žele ni da se bave ovim pitanjem, a najhrabriji izlaze sa stajalištem da je reč o "provjrenom kamenu".

Ovo je samo još jedan od slučajeva gdje se zbog igre sjene neživi objekti prepoznaju kao siluete ili lica živih ili nekada živih organizama.Stručnjaci kažu da je taj fenomen lako objasniti jer ljudski mozak gotovo momentalno prepoznaje crte lica, uključujući i nežive objekte.

Da dodamo i to da je ovu fotografiju "vanzemaljske lobanje" napravio svemirski rover "Spirit" pre 4 godine sa kojim je NASA izgubila kontakt


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (13)

Aj ne preterujte više

30.11.2014. 00:17

Ako ne znate kako izgleda vanzemaljac, kako znate da mu izgleda lobanja? Smarate...i to ozbiljno!

Nocajac

30.11.2014. 00:17

Sudeci po kisobranu, dzinovskoj statui repate tronoge zene, clanskoj karti SNS i zardjalom "smederevcu" koji se jasno vide u donjem srednjem uglu,dolazi se do zakljucka da je na Marsu postojala (i jos uvek postoji?) civilizacija koja je bila vrlo bliska nasoj. Ipak, sve ovo treba uzeti s rezervom i podrobno ispitati.

Kot

30.11.2014. 01:28

U tekstu se kaze "objekat neodoljivo podseća na pravilni pravougaoni kvadrat". Bas me zanima kako izgleda kvadrat koji nije pravougli ili kako izgleda nepravilan pravougli kvadrat?

Predrag

30.11.2014. 12:05

@Kot - Taj iskrivljeni kvadrat (verovatno pod teretom godina i starosti) se mozda zove romb, a nepravilan pravougli kvadrat, to mozda novinar moze da nas prosvetli? :-))

Не желим ником да кварим доживљај, али...Јесте, јесте...

30.11.2014. 02:08

то је лобања марсовца, али је ово купатило, а не кућа. Како би такав главоња, са главом пречника по метра, могао живети у овако малој кући? Како знам за пречник? Па знам. И ја се бавим графиком када стигну свежи снимци, уствари таласне мреже(или тако некако, шта ја знам како). Не мислите валда да те камере пошаљу фотографију као ону што ви гледате? Ма неее! Ту буде свашта, па онда графички мајстори спрам тих података конструишу и офарбају слику која је најприхватљивија људском схватању.

Peca

03.12.2014. 22:52

@demagog - Manje su mi čudni ljugi koji su mislili da je zemlja ravna ploča sa koje može da se ispadne ako se dodje do njenog kraja, nego ljudi koji misle da je život rezervisan samo za planetu zemlju.Imate li vi pojma o prostoru i vremenu, i jeste li svesni koliko je čovečanstvo mlado i malo u odnosu na veličinu i starost kosmosa?

forisgetnis

30.11.2014. 05:02

Nepoznata gradjevina? Pa šta su očekivali na marsu? Brankov most ili Beogradjanku?

Predrag

30.11.2014. 06:47

"Pravilni pravougli kvadrat" ? Dve reci od ove tri su suvisne, to znaju deca u drugom osnovne. Mozda za "Novosti" pisu deca iz jaslica?

Drale

30.11.2014. 07:54

Ma to su ostaci ruskih vikendica.Otisli kad su videli da je vruce i da nema plaze, mora,.....NASA opet kasni,.....hahahahaha

Капетан

30.11.2014. 08:14

То је грађевински објекат неког Руса, порушила га Грађевинска инспекција јер је био без дозволе...а американци покушавају да на црвеној планети испишу Coca-Cola! Још нису схватили да је Марс, односно црвена планета, правна и демократска држава то јест планета!!!

Komentator

30.11.2014. 09:04

Po NLO teorijama na Marsu su nekada živeli ljudi, bele rase, pa su se odatle doselili na Zemlju kada je Mars zadesila katastrofa usled koje je Mars promenio orbitu jer ga je zakačila druga katastrofa, razaranje planete Maldek u njegovoj blizini. Dokazi? Na Marsu je bilo vode, reka i okeana, i ona je odjednom nestala što je moguće samo ako je Mars promenio orbitu usled neke katastrofe. Slali su sondu na pojas asteroida između Marsa i Jupitera i dokazali da je to ostatak neke planete. Ima ih još.