U čast Tesle - brkovi na struju

Tanjug

10. 07. 2014. u 16:19

Teslini dani u Varšavi održaće se 12. i 13. jula, ulaz je besplatan, a posetioci će moći i da rade s robotima, gledaju laserski šou, vide Tesline holograme, prezentaciju modernih električnih automobila...

VARŠAVA - Kopernikov naučni centar iz Poljske pozvao je posetioce da u čast rođendana naučnika Nikole Tesle stave na lice "strujne" brkove i vikend provedu na Teslinim danima.

"Nije pošteno da se o tako svestranu pronalazaču tako malo zna", rekla je portparolka Kopernikovog centra nauke u Varšavi Katarzjna Novicka i pozvala građane na Tesline dane.

Teslini dani u Varšavi održaće se 12. i 13. jula, ulaz je besplatan, a posetioci će moći i da rade s robotima, gledaju laserski šou, vide Tesline holograme, prezentaciju modernih električnih automobila, a posebna atrakcija su brkovi, rekla je ona.

Posetioci će moći da slušaju i koncert grupe Ol saunds aloud za bušilice, testere i električne čekiće, prenose lokalni mediji.

Tesla je imao karakteristične brkove pa je Kopernikov centar njemu u čast osmislio brkove u obliku munje.

Šablon i uputstva za izradu objavili su na internetu pa ih svako može pre dolaska izrezati, ali organizator poručuje da nema problema ako neko dođe i bez njih jer će mu se na licu mesta izraditi brkove.

Kopernikov centar pozvao je sve da stave Tesline brkove i slikaju se s njima i da pokažu da znaju ko je bio Nikola Tesla, da ne misle da je reč o proizvođaču automobila ili staroj marki poljskog magnetofona.

Naučnik Nikola Tesla rođen je 10. jula 1856. u Smiljanu kraj Gospića, a patentirao je više od 120 izuma.Pratite nas i putem iOS i android aplikacije