Patke su pobedile! Sud je presudio da mogu da kvaču

NovostiOnline

22. 11. 2019. u 23:33

Патке су победиле! Суд је пресудио да могу да квачу

Depositphotos

Patke na maloj francuskoj farmi mogu da nastave sa kvakanjem, presudio je sud i odbacio tužbu komšije koji se žalio da mu pačje kvakanje život čini mizernim
Patke na maloj francuskoj farmi mogu da nastave sa kvakanjem, presudio je sud i odbacio tužbu komšije koji se žalio da mu pačje kvakanje život čini mizernim.

Sud u Daksu je presudio da je buka koju proizvodi šezdesetak pataka i gusaka penzionisanog farmera Dominika Douta u podnožju Pirineja na jugozapadu Francuske u prihvatljivim granicama, objavio je „Frans 3“.

„Patke su pobedile“, rekao je Dout za Rojters.

„Vrlo sam srećan, jer nisam hteo da likvidiram svoje patke“, istakao je on.

PROČITATJE JOŠ - Sud u Francuskoj presudio da petao može da kukuriče

Tužbu je podigao Doutov komšija koji se pre godinu dana iz grada preselio na imanje pedesetak metara udaljeno od jata, prenosi B 92.

Ovaj spor je poslednji sudski slučaj u nizu koji „modernim vrednostima“ pokušava da potkopa tradicionalni način života u ruralnoj Francuskoj, za šta lokalni stanovnici optužuju gradske došljake.

Pre dva meseca sud je dozvolio petlu Morisu da kukuriče u zoru, uprkos žalbama komšija koji su se, takođe, doselili iz grada.


rs.sputniknews.com

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

alex miles

23.11.2019. 02:35

Pa nek se svi ti gradski klipani vrate odkuda su i dosli, sreca na sve strane !

Mama

23.11.2019. 09:32

Neverovatno; u gradu im smeta buka automobila i polucija pa odu na selo ,a onda im smetaju zivotinje!Njima sve smeta sem sopstvene razmazenosti.