Slavica našla novac na ulici i rešila da ga zadrži: Sve potrošila, a onda saznala istinu o njemu, sad joj preti zatvor

Novosti online

18. 11. 2019. u 21:28

Славица нашла новац на улици и решила да га задржи: Све потрошила, а онда сазнала истину о њему, сад јој прети затвор

Depositphotos

Devetnaestogodišnjakinji iz Pitomače preti zatvor nakon što je otkriveno da je na putu pronašla falcifikovane novčanice od 100 i 200 kuna
Devetnaestogodišnjakinji iz Pitomače preti zatvor nakon što je otkriveno da je na putu pronašla falcifikovane novčanice od 100 i 200 kuna pa ih razdelila rodbini i trošila u radnjama.

Premda se tokom istrage mlada Slavica branila kako nije znala da su lažne, protiv nje Opštinsko državno tužilaštvo podignulo je optužnicu tražeći da je se osudi uslovnim maloletničkim zatvorom, javlja Danica.hr

Prema optužnici, deo novčanica dala je teti, majci i sestri, a deo je zadržala i sama potrošila. Otkrila je kako je novčanice videla kod dvorišne ograde u Pitomači, pa je o svemu obavestila tetu Mariju koja je novac otišla pokupiti.

Potom su novac ona i teta podelile i svakom je pripalo oko 1200 lažnih kuna u apoenima od 100 i 200 kuna. Slavičina majka Mira priznala je kako je od kćeri dobila novčanicu od 100 kuna kojom je Darku platila dug za jaja.

Sestra Mateja novčanicom od 100 kuna pokušala je kupiti robu u trgovini Stela u Kladarama, ali prodavačica je prepoznala da je novac falcifikovan, piše portal Danica.

Teta Marija pak potvrdila je priču svoje nećake. Kaže kako je otišla po bačeni novac uz ogradu kuće u Pitomači. Potom ga je podelila sa Slavicom, ali Marijina sestra Božica odmah je uočila da je reč o lažnom novcu te im rekla da ga unište.

- Ja sam ove svoje novce odmah zapalila, ali Slavica nije htela. Pokupila je kune koje su joj pripale i otišla od nas - ispričala je tokom istrage teta Marija.

Njena sestra Božica upozorila je kako se ‘iz aviona’ moglo videti da su novčanice lažne.

- Odmah sam prepoznala da su lažne. Bile su drukčije boje i kvalitete papira, zaštitna nit je čudno izgledala. Rekla sam da taj novac odmah unište. No, Slavica me nije poslušala - ispričala je Božica za Danicu.

Prema optužnici, trgovina Vit-commerce iz Pitomače oštećena je za 271 kunu, Dario koji je prodavao jaja za 160 kuna, a Jadranka od koje su kupili odeću za 200 kuna. Iznos štete veći je od primljenih lažnih novčanica jer su im prodavači uzvraćali ostatak od 71 kn i 60 kuna.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)