Tag: na tanjiru

Shutterstock

Brza hladna osveženja

Osvežite se uz sutlijaš sa čokoladom, smuti od banane, sladoled od jagoda, ledenu kafu, šejk od višanja i kompot od bresaka


Oraspoložite se za minut i po

Minut i po mislite, makar i na silu, na lepe stvari. Na bilo šta što vas usrećuje. I videćete, osećaćete se bolje


Shutterstock

Čorba za početak obroka smanjuje apetit

Uz ovaj režim ishrane relativno brzo možete da smršate do pet kilograma


Shutterstock

Oprezno sa mekim sirom

Tvrdi sir možete koristiti dugo posle isteka roka. Ako se stvorila buđ, samo je odsecite.Meki sirevi, poput brija, kamembera i kremastog kozijeg mogu imati otrovne bakterije, poput listerije


Shutterstock

Predjela sa renom

Prilikom kupovine svežeg rena treba voditi računa da bude čvrst, neoštećen i bez zelenkastih nijansi. U dobro zatvorenoj posudi u frižideru može da se čuva i do pola godine, a u zamrzivaču i duže


Shutterstock

Kaberne uz meso, šardone uz čorbu

Prvo pravilo je da slušate svoje čulo ukusa i da pijete ono što odgovara vašim nepcima. A ako vam je potrebna pomoć, evo šta kažu profesionalci o kombinovanju vina i hrane


Shutterstock

Jela od krompira

Krompir svi volimo jer se može spremati na različite načine i kombinovati sa mnogim namirnicama. Pripremite: zapečen u rerni, okrepljujuću čorbu, loptice sa ruzmarinom i brzu musaku


Shutterstock

Jela sa kelerabom

Dokažite skepticima da kombinacije za kelerabom mogu biti veoma ukusne i spremite: korpe punjene šampinjonima i šunkom, vitaminsku salatu, čorbu sa majčinom dušicom i ukusnu musaku


Foto Shutterstock

Da li ste za fruštuk?

Fruštuk jeste doručak, ali na vojvođanski način, mnogo je sadržajniji i bogatiji. To je obrok u kome se bez žurbe uživa u ukusu svakog zalogaja. I dalje je važan, za neke i najvažniji deo dana


Lagani đuveč

Ekspres jela od praziluka

Praziluk je vrlo pogodna namirnica za pripremanje različitih jela. Probajte lagani đuveč, kiš sa tikvicama, zeleni omlet i mediteranski rižoto


Jela od karfiola

Ako imate dilemu oko spremanja ručka a volite karfiol napravite: pohovani specijalitet, ekspres salatu, brzu musaku ili zapečen u rerni


Shutterstock

Punjeno povrće i pečurke

Predlažemo vam da spremite: šampinjone sa paradajzom i sirom, paprike sa junetinom i jogurtom, kobasice i spanać u tikvicama, sarmice od kelja, čili krompir, plavi patlidžan i sočivo, crni luk sa mlevenim mesom


Pečurke na četiri načina

Pečurke su vrlo zahvalan sastojak za pripremanje ukusnih obroka. Napravite: pastu sa bukovačom, punjene šampinjone, šnicle u sosu ili čorbu od kukuruza


Poširana u crnom vinu

Kruška za desert

Malo ko može da odoli poslasticama sa kruškama. Probajte: poširane u crnom vinu, voćni puding, aromatični tart, u čokoladi, mafini


Rolnice na krompiru

Gurmanluci od junetine

Napravite različita jela sa junetinom: rolnice na krompiru, bogatu vitaminsku čorbu, ćufte sa šampinjonima, file u sosu od vina, sa tikvicama i paradajzom, pikantnu pečenicu ili na francuski način


PASTA SA PILETINOM

Čeri paradajz za poseban ukus jela

Čeri paradajz nije samo sa ukras trpeze, veoma je ukusan u kombinaciji sa drugim namirnicama. Probajte: pastu sa piletinom, kobascie u omletu, sočni rižoto i vitaminsku salatu


Foto: Shutterstock

Ostanite vitki i posle leta

Nutricionista Anita Alterov kaže da se nakon završetka letnje sezone dosta smanjuje izbor svežih namirnica koje su zaslužne za održavanje dobre linije


Čoko patišpanj

Torte na bakin način

I vi možete napravite poslastice kao što su to radile naše bake - probajte čoko patišpanj, tortu od šargarepe, sa limun-kremom, jabuke i sir ili prevrnut voćni kolač


Punjena pileća prsa

Šarena trpeza

Ukoliko volite da vam sto za ručavanje „pršti” od boja i ukusa, probajte da spremite: punjena pileća prsa, teleće šnicle sa mocarelom, piletinu u belom sosu, paprike sa mesom i pirinčem, povrće i krem-sir


Foto: Shutterstock

Domaće zdrave kocke za supu

Napravite sami kocke koje dugo da traju i od kojih ćete za čas dobiti ukusnu supu, a potrebno vam je nekoliko grančica peršuna, koren celera, malo sveže mirođije ili bosiljka, šargarepa, čen belog luka i so


Prikaži sve vesti

Da li će otvaranje arhiva Vatikana iz vremena Drugog svetskog rata baciti konačno svetlo na ulogu kardinala Stepinca u zločinima NDH?