SAD uvodi nove restrikcije za Huavej

Tanjug

15. 05. 2020. u 23:33

САД уводи нове рестрикције за Хуавеј

Ilustracija / Depositphotos

Vlada Sjedinjenih Američkih Država uvodi nove restrikcije kineskom gigantu Huavej kojem će biti ograničena mogućnost upotrebe američke tehnologije prilikom pravljenja poluprovodnika
Vlada Sjedinjenih Američkih Država uvodi nove restrikcije kineskom gigantu Huavej kojem će biti ograničena mogućnost upotrebe američke tehnologije prilikom pravljenja poluprovodnika, preneo je Asošijeted pres.


Američko ministarstvo trgovine saopštilo je da ovaj potez ima za cilj da spreči nastojanje ove kineske kompanije da podrije postojeće sankcije SAD.


Novo ograničenje odvojeno je od napora Trampove administracije da zabrani prodaju američke tehnologije Huaveju. Vlada SAD je pre godinu dana stavila na crnu listu ovu kinesku kompaniju, koju je proglasila nacionalnim bezbednosnim rizikom. Međutim, nekim američkim kompanijama je i dalje dozvoljeno da sarađuju sa Huavejem, a ta opcija biće moguća još narednih 90 dana, prema odluci koja je usvojena ove nedelje.


Pročitajte još: Osnivač Huaveja: SAD nas neće uništiti


Međutim, mnoge američke kompanije iskoristile su brojne rupe u zakonu, pa su nastavile da snadbevaju Huavej čipovima koji nisu napravljeni u SAD.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Sky

16.05.2020. 08:31

Zato sto je Huawei trenutno najbolji telefon na svetu a Americka zagrizena jabukica medju najlosijim.

Rezervni Igrač

23.05.2020. 09:55

Krivo Amerikancima to što su Kinezi napravili i dalje prave bolje telefone, pa hajde sad malo sankcija.