Obeležavanje nove godine je možda i jedan od najstarijih običaja civilizacija širom sveta. Najranije zabeležene svečanosti u čast dolaska nove godine datiraju pre oko 4.000 godina i vezuju se za drevni Vavilon. Početak nove godine je u to vreme najavljivao prvi mladi mesec posle jesenje ravnodnevnice, što je krajem marta. Kroz antiku su civilizacije širom sveta razvile sve sofisticiranije kalendare koji su prvi dan u godini obično bili privrženi poljoprivrednom ili astronomskom događaju.


Danas se dolazak Nove godine potpuno drugačije obeležava i vezuje za druge vrednosti. I dok su civilizacije starog sveta novogodišnje odluke vezivali za odanost vladaru i poštovanje božanstva koji će im obezbediti egzistzencijalno izobilje, danas je ovaj „ritual“ vrlo individualna stvar. Originalna i uzbudljiva ili ni po čemu posebna i samo još jedna godina u nizu? Da li ćete je slaviti ili ne, da li ćete i šta obećati sebi, a potom da li ćete ono što ste zacrtali i ostvariti.


Početak novih dvadesetih donosi dan više, ali i druge velike stvari. Samo neke od njih su prvi leteći automobili, ali i oni koji sa autoupravljanjem, mikročipovi za ljude, urnebesno brzi Guglov kvantni super kompjuter, kao i super brza železnica koja povezuje Peking i London (?!). Pa zašto onda i ispunjenje novogodišnjih odluka ne bi bilo ostvarivo?


Cilj opravdava sredstvo, zato je u redu da oformite mrežu podrške, porodicu i prijatelje koji će nam dati vetar u leđa. Možete i da pogledate kako su drugi ostvarivali te ciljeve, pretražujete internet i da u većoj meri posećujete sve stranice koje želite, pronalazite inspiraciju, savete, podršku, aplikacije i druge sadržaje koji mogu da vam pomognu.Bilo da u narednoj godini osnivate sopstvenu firmu, želite da naučite strani jezik, konačno počnete da se bavite sportom i smršate ili konačno otputujete na određenu destinaciju, kompanija Vip mobile pripremila je neverovatnu ponudu – 366 gigabajta dodatnog interneta u periodu od godinu dana, uz potpisivanje ugovora za bilo koju NEO tarifu i telefon po želji!


Kao što je 2020. godina novih mogućnosti, tako vam i ova ponuda daje priliku da dodatne gigabajte u nacionalnom saobraćaju možete trošiti odjednom ili rasporediti tokom čitave godine.


Srećnih novih 366 (GB)!

(PR)