Gugl (google) će dodati nekoliko novih funkcija u Chrome kako bi vam surfovanje Internetom učinio bezbednijim. Za početak, sledeći put kada pokušate da se prijavite na neku veb lokaciju, Chrome će vas upozoriti ako su vaše korisničko ime i lozinka ugroženi zbog povrede podataka.

Takođe će vam predložiti da promenite bilo koju lozinku koju ste ranije koristili, prenosi Endgadget.

Kako kažu u toj kompaniji, ova funkcija je nešto na čemu Gugl radi već neko vreme. Počelo je sa ekstenzijom u februaru, a u oktobru je funkcija ugrađena direktno u Gugl naloge.

Takođe, Gugl dodaje zaštitu od krađe identiteta u realnom vremenu. Iako vas Chrome već upozorava prilikom prelaska na veb lokaciju koja bi mogla da vam ukrade podatke, Gugl kaže da će ova nova funkcija upozoravati na potencijalnu pretnju čak 30 posto preciznije.

Dodatno, Chrome će vam takođe signalizirati ukoliko pokušate da unesete lozinku za Gugl nalog na veb lokacije sumnjive zbog "phishing-a". Ova opcija će raditi sa svim lozinkama koje ste sačuvali u Chrome-u.

I na kraju, Gugl će prilagoditi Chrome i da vas upozori ukoliko čuvate lozinku na deljenom računaru ili na drugom profilu.


B92.net