Facebook će omogućiti selidbu fotografija na Google

Tanjug

utorak, 03. 12. 2019. u 22:41

Facebook ће омогућити селидбу фотографија на Google

AP Photo/Ahn Young-joon

Projekat bi trebao da olakša i migraciju podataka, dajući tako korisnicima slobodu u izboru pružaoca usluga pohrane podataka
NjUJORK - Korisnici koji na Fejsbuku imaju dragocene fotografije i žele da imaju nad njima potpunu kontrolu, moći će ubuduće da ih lako presele na Google Photos, a kasnije i na druge klaud servise, prenosi portal Seebiz.

Ovaj potez Fejsbuka deo je inicijative Data Transfer Project u kojoj osim Zukerbergove kompanije učestvuju i Google, Apple, Microsoft i Twitter, a čiji je zajednički cilj da se olakša korisnicima kontrola nad podacima.

Projekat bi trebao da olakša i migraciju podataka među svim partnerima, dajući tako korisnicima slobodu u izboru pružaoca usluga pohrane podataka.

PROČITAJTE JOŠ - “Fabrika” botova koji pišu kao ljudi u vlasništvu Fejsbuka

Za početak lako prenošenje slika s Fejsbuka na Googleove usluge aktivirano je od ove nedelje korisnicima u Irskoj, dok će ostatak sveta istu mogućnost dobiti tokom sledeće godine.

U projekat su ugrađene sve potrebne sigurnosne mere kako bi do podataka mogli da dođu isključivo njihovi vlasnici, kao i zaštite od eventualnog gubitka podataka.Pratite nas i putem iOS i android aplikacije