Honor 9X: Kamera koja iskače i ekran od ivice do ivice

D. V.

ponedeljak, 02. 12. 2019. u 22:54

Honor 9X: Камера која искаче и екран од ивице до ивице
Sve u svemu radi se o izuzetnom telefonu srednje klase sa pojedinim premijum karakteristikama
HONOR je predstavio nekoliko verzija Honor 9X telefona, koji su bili predviđeni za različita tržišta. Prvi model predstavljen je u avgustu, ali je bio namenjen samo kineskom tržištu. Ubrzo posle njega stigao je i model Honor 9X Pro koji je takođe u prodaji samo u Kini, a sada je na red stigla i internacionalna verzija osnovnog modela.

Pre nego što krenemo dalje, objasnićemo odakle X u imenu telefona. Naime, njegova poleđina je napravljena tako da se na njoj odražava slovo X, za koje se stiče i utisak da se pomera u zavisnosti kako svetlo pada na tu površinu. Ovo je veoma atraktivno sa vizuelne strane, jer taj neobičan dizajn zadnje maske koji uključuje igru svetlosti, je na neki način postao zaštitni znak ovog brenda.

Sledeća stvar koju ćete uočiti na ovom modelu je da ekran uniformno prekriva celu prednju površinu telefona. Dijagonala ekrana je 6.59 inča i na njemu nema ni ureza, ni rupe (punch hole) za prednju kameru. Prednja kamera naravno postoji, ali je ona napravljena u tzv. pop-ap varijanti, odnosno postavljena je skrivena iza ekrana, a kada se aktivira, automatski se izvlači izvan kućišta telefona. Ova kamera poseduje rezoluciju od 16 MP, koja je više nego dovoljna za kvalitetne selfi fotografije.

PROČITAJTE JOŠ - Šta sve može nova Motorola One Zoom: Četiri kamere i 3x optički zum po ceni dosta ispod konkurencije

Zadnja kamera je napravljena u trostrukoj varijanti. Glavna kamera ima Sony IMX582 senzor sa rezolucijom od 48 MP. On koristi Quad Bayer tehnologiju, pa su izlazne fotografije rezolucije 12 MP, ali sa izuzetnim prikazom detalja. Drugi senzor je širokougaoni i ima rezoluciju od 8 MP, dok je treća kamera od 2 MP zadužena za dodavanje utiska dubine. Naravno, fotografima u svakom trenutku priskače u pomoć podrška za veštačku inteligenciju (AI) koja prilikom fotografisanja bira najbolje parametre za svaku pojedinačnu sliku.

Honor 9X pokreće Huawei-jev Kirin 710F čipset, a opremljen je sa 4 GB RAM-a i 128 GB prostora za podatke. Ukoliko vam to nije dovoljno, na raspolaganju je i microSD slot za proširenje memorije. Ugrađena baterija ima kapacitet od 4.000 mAh, što obezbeđuje prosečnu autonomiju od jednog i po dana. Na telefonu je instaliran Android 9 Pie operativni sistem, sa EMUI 9.1 korisničkim interfejsom.

Sve u svemu radi se o izuzetnom telefonu srednje klase sa pojedinim premijum karakteristikama, a pored svega navedenog potencijalne kupce ovog telefona verovatno najviše zanima da li je u pitanju puna varijanta Android-a. Što se toga tiče možemo da kažemo da apsolutno nema mesta za brigu, jer model Honor 9X ima punu podršku za sve Google servise.
Pratite nas i putem iOS i android aplikacije