Pametni sat za lepši pol

Novosti Online

27. 11. 2019. u 11:15

Паметни сат за лепши пол

Foto: Promo

Samsung predstavio “Galaxy Watch Active2”, pametni sat napravljen u rozikasto-zlatnoj boji i jedan od retkih pripadnika ove kategorije proizvoda koji je namenjen ženskoj populaciji
Tehnički uređaji nekako se po navici prave za muškarce i pretpostavlja se da će oni biti dominantni korisnici. Ne znamo razlog zašto proizvođači „izbegavaju“ lepšu polovinu, ali definitivno gube potencijalno veliko tržište samo zbog toga što nisu prilagodili svoje proizvode i ženskoj populaciji.


Jedan od takvih primera su i pametni satovi. Sada ih već ima u zaista velikom broju i u najrazličitijim izdanjima, ali vrlo mali broj proizvođača je ponudio i varijantu koja bi se lepo uklopila uz ženski autfit. Upravo iz tog razloga Samsung je predstavio svoj poslednji model “Galaxy Watch Active2”, pametni sat napravljen u rozikasto-zlatnoj boji jedan od retkih pripadnika ove kategorije proizvoda koji je namenjen ženskoj populaciji. Naravno, u ponudi su i „muške“ varijante Galaxy Watch Active2 modela, a jedina razlika između njih i ženskog modela je isključivo u dizajnu. Stoga ćemo o ovim satovima govoriti generalno, jer su im sve tehničke specifikacije identične.


Kao deo Galaxy porodice, Galaxy Watch Active2 sadrži nove, intuitivne, rafinirane funkcije koje doprinose da se on lepo uklopi u životni stil korisnika, pomažući im da unaprede svoje zdravstvene i wellness ciljeve. Ovaj pametni sat poboljšava kvalitet života kroz male ali značajne dnevne promene – počev od praćenja različitih parametara (sna, toka vežbi, nivoa stresa…), pa do obezbeđivanja efikasnog ispunjavanja poslovnih ili privatnih obaveza.


Kao što smo već navikli od Samsunga, svaki njihov proizvod, pa samim tim i Galaxy Watch Active2 je vrhunski dizajniran, što znači da je ne samo vizuelno lep, već je i prilagodljiv svakom životnom stilu. Na raspolaganju su dva stila – sa aluminijumskim kućištem ili kućištem od nerđajućeg čelika. Prva varijanta je lagana i sportska, sa odgovarajućom gumiranom narukvicom, dok druga varijanta predstavlja premijum verziju uz koju se dobija i kožni kaiš. Naravno, kaiševi, kao i maske su izmenjivi, pa se i na taj način svaki časovnik može potpuno personalizovati.


Kada su fizičke aktivnosti u pitanju, Galaxy Watch Active2 može da prati više od 39 vrsta treninga, od kojih se sedam automatski aktivira – uključujući trčanje, hodanje, vožnju bicikla, plivanje, veslanje, nordijsko skijanje i dinamične treninge. Uz poboljšanu aplikaciju Running Coach omogućava praćenje brzine trčanja u realnom vremenu, a nudi sedam različitih programa trčanja. Na poleđini kućišta poseduje senzore koji omogućavaju brža očitavanja zdravstvenih parametara, kako biste što pre dobijali informacije i poboljšali trening rutinu.


Uz pomoć Samsung Health aplikacije ovaj pametni sat nudi i mogućnost praćenja nivoa stresa u realnom vremenu. Ova aplikacija pruža pristup stručnim programima meditacije kroz integraciju sa specijalnom aplikacijom za spavanje i meditaciju “Calm”. Istovremeno, poboljšani algoritmi za analizu spavanja pomažu da se unapredi noćni odmor.


Galaxy Watch Active2 omogućava da se putem njega odgovara na pozive, a obezbeđen je i pristup društvenim mrežama. Sada možete lajkovati, odgovoriti na tvit ili gledati kratki video ili trejler za neki film direktno sa zgloba vaše ruke. Na raspolaganju je čak i mogućnost prevođenja glasa u realnom vremenu, kao i tekstova na više od 16 jezika.


Zahvaljujući partnerstvu sa Spotify-jem, ovaj pametni sat može da se iskoristi za odabir i slušanje muzike sa ovog servisa. Watch Camera Controller na satu dozvoljava snimanje fotografija i pravljenje video snimaka uz odabir prednje ili zadnje kamere na telefonu, kao i naravno gledanje sadržaja na ekranu sata. Takođe putem Wireless PowerShare-a na Galaxy telefonu moguće je lako i brzo dopuniti bateriju na satu, a pored toga na raspolaganju su i sve ostale Samsung usluge koje se nalaze u Galaxy ekosistemu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije