ZAKERBEG U KONGRESU: Libra će biti dobra stvar

23. 10. 2019. u 22:33

ЗАКЕРБЕГ У КОНГРЕСУ: Либра ће бити добра ствар

Foto Depositphotos

Direktor Fejsbuka Mark Zakerberg pokušao je danas da uveri skeptične američke poslanike da će digitalna valuta libra, čije uvođenje planira ta kompanija, biti dobra stvar

Direktor Fejsbuka Mark Zakerberg pokušao je danas da uveri skeptične američke poslanike da će digitalna valuta libra, čije uvođenje planira ta kompanija, biti dobra stvar kojom će biti smanjeni troškovi elektronskih plaćanja i koja će pomoći da više ljudi učestvuje u globalnom finansijskom sistemu.

Zakerberg je u Kongresu rekao da Fejsbuk ne bi podržao nikakav potez libre, koju čini konzorcijum od 21 člana, za pokretanje kripto valute dok ona ne ispuni sva američka regulatorna pravila.

PROČITAJTE JOŠ - Francuska blokira Fejsbuk kriptovalutu u Evropi?

Demokratkinja Maksin Voters ranije je pozvala na obustavljanje pokretanja projekta libra 2020. godine i izradila nacrt zakona kojim se zabranjuje tehnološkim kompanijama da se mešaju u finansijske usluge, podseća Rojters.

Ona je ispitivala Zakerberga o narednim koracima Fejsbuka u borbi protiv lažnih informacija uoči predsedničkih izbora u SAD u novembru 2020. godine.

Fejsbuk je u ponedeljak objavio da je uklonio mrežu ruskih naloga, koji su bili usmereni ka američkim glasačima na Instragramu, koji je u vlasništvu Fejsbuka.

"Bilo bi korisno za sve ako se Fejsbuk koncentriše na rešavanje svojih mnogobrojnih postojećih nedostaka i propusta, pre nego što napravi bilo kakve dalje korake o projektu libra", rekla je Votersova Zakerbergu.

Foto Tanjug / AP

Libra je počela da gubi na snazi poslednjih nedelja usled stalnih kritika američkih poslanika i regulatora, koji strajuhuju da bi ona mogla da doprinese pranju novca i obori globalni finansijski sistem.

Nekoliko finansijskih partnera, uključujući Masterkard, Vizu, PejPal i i-Bej, napustili su projekat.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

sale

24.10.2019. 12:00

Zakerbergu ne preostaje nista drugo nego da postane predsednik pa onda da sprovede Libru u delo.