Američka kompanija Epl zatražila je od dobavljača da povećaju proizvodnju njenog modela "ajfon 11" za do osam miliona jedinica, odnosno za oko deset odsto, objavio je danas japanski poslovni list "Nikei ejžan rivju".

Pročitajte još: Samsung prekinuo proizvodnju mobilnih telefona u Kini

Kao razlog za taj poteza Epla, japanski list navodi bolju tražnju od očekivane.

"Ranije je Epl bio prilično konzervativan u pogledu narudžbina", koje su bile manje nego za proslogodišnji novi ajfon, piše "Nikei" pozivajući se na neimenovani izvor i dodaje da će nakon povećanja porudžbina, pripremni obim proizvodnje za serijom "ajfon 11" biti veći u odnosu na prošlu godinu.

Najnoviji rast porudžbina za ajfonom se, prema tvrdnjama neimenovanih izvora, duguje najjeftinijem modelu "ajfon 11" i modelu "ajfon pro 11", dok je Epl istovremeno revidirao naniže porudžbine za svojim najskupljim modelom iz te kategorije, "ajfonom 11 pro max", čija je početna cena 1.099 dolara.

Pročitajte još: EKRAN SA SVIH STRANA: Kineska kompanija predstavila novi telefon revolucionarnog izgleda (FOTO/VIDEO)

Japanski list, takođe, prenosi da dobavljači ostaju uzdržani i da brinu da viši nivo porudžbina možda neće biti održiv.

"Tražnja je za sada dobra. Ali moramo biti oprezni kako ne bismo postali previše optimistični. Nadam se da će ovogodišnji vrhunac sezone trajati duže nego prošle godine", poručuju iz rukovodstva jednog od dobavljača.