Ako mobilni završi u moru

T. L.

utorak, 16. 07. 2019. u 22:54

Ако мобилни заврши у мору

Depositphotos

Namojte da ga sušite fenom, niti da duvate u njega, upotrebite silikonske kuglice ili pirinač

NIKAKO nije dobro kada mobilni telefon završi u vodi (čak i ako je na njemu oznaka da je vodootporan). Ako je ona još slana ili hlorisana, verovatnoća da telefon bude trajno oštećen se, naravno, povećava. Zbog toga, ako vam ovog leta telefon upadne u more, reagujte što brže možete. Izvadite ga, isključite, izvucite bateriju. Isperite ga slatkom vodom ili, još bolje, 96-procentnim alkoholom, kako ne bi došlo do oksidacije.

Namojte da ga sušite fenom, niti da duvate u njega, jer će se tako vlaga još brže proširiti. Umesto toga, upotrebite silikonske kuglice. Tek posle minimum dva dana sušenja u njima (ili u pirinču), pokušajte da ga uključite. Ukoliko je proradio, najpre proverite kako ekran reaguje na dodir i da li rade zvučnici, odnosno da li je "ranjenom" telefonu, ipak, neophodna pomoć iskusnog servisera.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)

Deki

18.07.2019. 13:07

I molim autora takodje da nam objasno blagodeti silikonskih kuglica i pirinca... sta se tacno sa njime postize time i hoce li telefon sasvim normalno raditi posle vadjenja iz pirinca...

Miloje

02.08.2019. 06:39

pa odes kod majstora on izvuce bateriju i ti onda dodjes kuci i stavis tel u pirinac