Epl razmatra izmeštanje 15-30% proizvodnje iz Kine?

Tanjug

19. 06. 2019. u 22:41

Епл разматра измештање 15-30% производње из Кине?

Depositphotos

Kompanija Epl je zatražila od glavnih dobavljača da procene efekte izmeštanja 15 do 30 odsto svojih proizvodnih kapaciteta iz Kine u jugoistočnu Aziju
Kompanija Epl je zatražila od glavnih dobavljača da procene efekte izmeštanja 15 do 30 odsto svojih proizvodnih kapaciteta iz Kine u jugoistočnu Aziju, u sklopu priprema za restrukturiranje svog lanca snabdevanja, prema pisanju japanskog lista "Nikei ejžan rivju".


Zahtev kompanije Epl posledica je dugotrajnog kinesko-američkog trgovinskog spora, a čak ni rešavanje tog spora neće dovesti do promene odluke kompanije, piše taj list pozivajući se na više izvora.


PROČITAJTE JOŠ: Zbogom androidu: „Huavej“ prelazi na rusku auroru?


Proizvođač "ajfona" je zaključio da su rizici od prevelike zavisnosti od proizvodnje u Kini isuviše veliki i da se čak umnožavaju.


Od ključnih Eplovih dobavljača - Fokskona, Pegatrona, Vistrona, glavnog proizvođača "mekbuka" Kuanta kompjutera, proizvođača "ajpeda" Kompal elektroniksa, proizvođača "ajpoda" Inventeka, kompanija Lukšer-ICT i Gerteka - zatraženo je da procene opcije poslovanja van Kine, piše “Nikei”.


Zemlje koje se razmatraju su Meksiko, Indija, Vijetnam, Indonezija i Malezija, a Indija i Vijetnam su među favoritima za pametne telefone, prenosi "Nikei", pozivajući se na neimenovane izvore.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)