Isti studio je, za potrebe svog projekta Chernobyl VR, prethodno već radio 3Dskeniranje okoline, zbog čega u igri možemo da očekujemo realističan i veran prikaz černobiljskog okruženja.


Igra je, putem crowd-funding kampanje na Kickstarteru, već prikupila više od 200 hiljada dolara.


Radnja se odvija više od 30 godina nakon černobilske katastrofa, koja se dogodila u trenutku kada ste vi bili tek mlad i zaneseni fizičar koji je radio u postrojenju elektrane. U nesreći ste izgubili devojku, zbog čega se sada se vraćate u Černobilj da biste se napokon rešili demona prošlosti.


Autori igre obećavaju složenu i duboku priču, prepunu zapleta i emocija. Oni su objavili zvanični polusatni video igre iz pre-alpha verzije, iz koga se može zaključiti da je doživljaj u potpunosti pogođen.

PROČITAJTE JOŠ: USKORO PREMIJERA RUSKE SERIJE "ČERNOBILj": Koja je cena laži


Međutim, budući da je ovde reč o videoigri, ne treba se previše hvatati za istorijsku tačnost radnje i radioaktivne černobilske okoline.


Prvu priliku za igranje Chernobylitea PC igrači bi trebalo da dobiju na jesen. Moguće je da će igra naknadno izađe i za konzole. Sama igra je najavljena još prošle godine, pre nego što je HBO-ova serija ostvarila neverovatan uspeh u svetu.


Upravo zato će biti zanimljivo ispratiti da li će "hajp" oko Černobila zahvatiti i samu igru, i privući igrače kojima bi ona inače prošla ispod radara.
(b92.net)