„Eplova“ najnovija verzija operativnog sistema „Ios 13“, predstavljena na godišnjoj konferenciji developera u San Hoseu u Kaliforniji, ubrzaće telefone, a aplikacije će se otvarati dva puta brže, tvrde u kompaniji.

Ažuriranje softvera omogućava otvaranje aplikacija dva puta brže, uključujući i prijavu sa „Epla“ da biste zaštitili lične podatke.

„Ništa nije važnije za naše korisnike ajfona od performansi“, rekao je potpredsednik za softversko inženjerstvo u „Eplu“ Kreg Federigi.

Prema njegovim rečima, ažuriranje aplikacija u Iosu 13 (iOS 13) trajaće i do 50 odsto kraće, a novi sistem će ubrzati i druge zadatke, kao što je prepoznavanje lica koji otključava „ajfon KSS“, što će se odvijati za trećinu brže.

PROČITAJTE JOŠ - ANALITIČARI UPOZORAVAJU: Epl bi mogao biti veća žrtva od Huaveja

Međutim, čini se da je veliko zadovoljstvo publike zbog predstavljanja „Eplovog“ sistemskog tamnog režima, koji pretvara korisnički interfejs iz crnog teksta na beloj pozadini u beli tekst na crnoj pozadini.

Tamni režim smanjuje naprezanje očiju u uslovima slabog osvetljenja i štedi energiju na vrhunskim pametnim telefonima jer crni pikseli na OLED ekranima – kao što su oni na „ajfonu 10“ i modelu „10S“ – ne troše energiju.

„Epl“ je takođe predstavio novi Epl soušl sistem za prijavu, koji je upoređen sa „Guglovim“ i „Fejsbukovim“ sistemom za prijavu na usluge trećih strana.

„Povezati se na 'Eplove' servise sada pruža sve pogodnosti, dok ne dajte sve svoje podatke. To je brz način da se prijavite bez potpunog praćenja, provere autentičnosti na uređaju i prijavite se sa novim nalogom bez odavanja bilo kakvih informacija trećoj strani“, naglašavaju iz „Epla“.

Ako aplikacija želi pristup imenima ili adresama sa elektonske pošte, može da zatraži, a korisnici imaju izbor da daju ili ne podatke.

„Ako odlučite da sakrijete svoju imejl adresu, napravićemo jedinstvenu nasumičnu adresu koja će preći na vašu pravu imejl adresu i jedinstvena je za aplikaciju tako da je možete opozvati u bilo kom trenutku“, rekao je Federigi.

„Epl“ je najavio i novi sigurnosni video-sistem, koji može da učita video sa kompatibilnih kućnih sigurnosnih kamera na klaud račune putem „ajpeda“, „Epl“ TV-a ili Houmpod zvučnika.

„Epl“ je takođe dodao nove efekte portretne rasvete, nove nalepnice Memodži, pametniju organizaciju fotografija i naprednije uređivanje video-zapisa na Iosu, a rade i na novoj ažuriranoj aplikaciji mapa za SAD koja će se pojaviti do kraja godine, a na drugim tržištima u 2020. godini.

(RTS)