Mesindžer se vraća u glavnu Fejsbuk aplikaciju

Novosti online

petak, 12. 04. 2019. u 17:41

Месинџер се враћа у главну Фејсбук апликацију

Free Images Pixabay

Uoči najavljene integracije svih ''Fejsbuk'' servisa koje korisnici između ostalog koriste i za komunikaciju, ''Mesindžer'' bi mogao da se vrati u glavnu ''Fejsbuk'' aplikaciju
Uoči najavljene integracije svih ''Fejsbuk'' servisa koje korisnici između ostalog koriste i za komunikaciju, ''Mesindžer'' bi mogao da se vrati u glavnu ''Fejsbuk'' aplikaciju.

To znači da bi korisnici u budućnosti mogli da instaliraju samo jednu aplikaciju i tako dobiju pristup i društvenoj platformi i servisu za razmenjivanje poruka.

Nova funkcija se još uvek testira, a promena će, tvrde eksperti, iskoristiti ''Mesindžer'' taster koji se još uvek nalazi u okviru glavne aplikacije, a koji trenutno vodi na odvojenu aplikaciju.

PROČITAJTE JOŠ - „Fejsbuk“ promenio uslove korišćenja

Uskoro bi pritiskom na isti taster moglo da se ulazi direktno u poruke, čime bi se eliminisala potreba za odvojenom aplikacijom. ''Mesindžer'' se kao odvojena aplikacija pojavio još 2011. godine, a ''Fejsbuk'' je 2014. uklonio ''Mesindžer'' funkcionalnost iz glavne aplikacije.

Pola decenije kasnije kompanija se sprema da integriše sve postojeće servise za razmenjivanje poruka – ''Mesindžer'', Instagram i ''Vocap'' – tako da će se sve funkcije naći u okviru glavne aplikacije, tako da se i ''Mesindžer'' vraća odakle je i krenuo.

''Fejsbuk'' planira da svaki servis i aplikacija nastave da postoje i nakon integracije, pa bi to moglo da važi i za ''Mesindžer'' aplikaciju, budući da eksperti spekulišu da bi mogla da ostane zbog onog dela korisnika koji ne odlazi često na glavnu aplikaciju.

(PC Press)