Trogodišnjak zaključao očev ajped na više od 47 godina

Novosti Online

11. 04. 2019. u 19:28

Трогодишњак закључао очев ајпед на више од 47 година

Foto Twitter

Novinar Evan Osnos dao je svom trogodišnjem sinu svoj ''ajped'', koji je mališan zaključao na 25,5 miliona minuta - odnosno nešto više od 47 godina
Novinar Evan Osnos dao je svom trogodišnjem sinu svoj ''ajped'', koji je mališan zaključao na 25,5 miliona minuta - odnosno nešto više od 47 godina.

Osnos je svoju muku podelio sa pratiocima na Tviteru, a nedugo zatim je zavšio u medijima, budući da će njegov sin moći da otključa njegov ''ajped'', kada sam bude imao 50 godina.

Eplov bezbednosni sistem zaključava uređaje proporcionalno broju unosa pogrešne lozinke. Dakle, što se više puta pogrešna lozinka unese, to će više minuta, dana, nedelja, meseci uređaj ostati zaključan.

PROČITAJTE JOŠ - Sledeći iPhone bi mogao bežično da puni druge uređaje?

Većina Evanovih pratilaca na Tviteru su mu savetovali da jednostavno sačeka 48 godina. Neki, međutim, tvrde da postoji trik za otključavanje.

Uređaj treba povezati sa računarom, a zatim otvoriti ''Aj tjuns''. Zatim bi ga trebalo restartovati, nakon čega će se pojaviti opcije restore i update.

Ovde treba odbrati restore. Ovim postupkom se može spasiti sam uređaj, ali ne i podaci koji su na njemu bili uskladišteni.

(B92)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije