Votsap uveo sistem koji je ključ za čuvanje tajnih poruka

Novosti online

subota, 09. 02. 2019. u 23:20

Вотсап увео систем који је кључ за чување тајних порука

Free image Pixabay

Sistem dodatne zaštite, koji je ''Votsap'' nedavno uveo za svoje korisnike, može biti ključ za čuvanje tajnih poruka
Sistem dodatne zaštite, koji je ''Votsap“ nedavno uveo za svoje korisnike, može biti ključ za čuvanje tajnih poruka, preneo je Independent.

Kompanija je nedavno predstavila biometrijske alate u ''ajfon'' verziji aplikacije, što znači da će telefon proveriti da li ste "prava osoba" pre nego što vam dozvoli da uđete.

To znači da možete otvoriti aplikaciju samo ako imate pravi otisak prsta ili lice, prilikom otključavanja telefona.

Uz ovaj sistem zaštite, mnogo je teže bilo kome da uđe u vaše razgovore, ali je teže i vama da to uradite, jer će vam aplikacija tražiti da prepozna otisak prsta ili lica, svaki put kada pokušate da nekome pošaljete poruku.


Funkcija je veoma jednostavna za uključivanje: Otvorite podešavanja za ''Votsap'', idite na opciju ''privatnost'' i kliknite na nju. ''Votsap'' će vas pitati da li želite da se telefon odmah zaključa.

Međutim, iako funkcija zaključava pristup aplikaciji, ona ne zaključava obaveštenja. To znači da ako neko ima vaš telefon, onda će i dalje moći da vidi poruke kada dođu i čak će moći da odgovori na njih ako koristi funkciju brzog odgovora.

To se može lako isključiti, iako to opet znači “žrtvovanje jednostavnosti” za sigurnost. Da biste to učinili, uđite u opciju obaveštenja u aplikaciji ''podešavanja'', kliknite na ''Votsap'' i isključite "prikazivanje pregleda".

(B92)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije