Nova ekstenzija za Chrome upozorava na hakovane lozinke

Novosti online

sreda, 06. 02. 2019. u 23:20

Нова екстензија за Chrome упозорава на хаковане лозинке
Gugl je Dan sigurnosti na internetu proslavio novom sigurnosnom alatkom koja proverava kombinacije korisničkih imena i lozinki koje se koriste u okviru Chrome-a
Gugl je Dan sigurnosti na internetu proslavio novom sigurnosnom alatkom koja proverava kombinacije korisničkih imena i lozinki koje se koriste u okviru Chrome-a, te korisnike upozorava u slučaju da su hakeri već došli do njih.

Radi se o Password Checkup Chrome ekstenziji koja Chrome korisnike obaveštava kada je neophodno da promene lozinke, te se preporučuje svima koji inače koriste ovaj internet pretraživač.

Oni koji su zabrinuti za lozinke koje putuju na proveru do Gugl servera mogu da odahnu, budući da je kompanija tokom kreiranja ekstenzije sarađivala sa kriptografima sa Stanford univerziteta kako bi se omogućilo da zaposleni u kompaniji Gugl ne vide korisnička imena i lozinke, te da ove ostanu sigurne čak i u slučajevima kada dođe do curenja podataka.

PROČITAJTE JOŠ - Ovo su najgore šifre na internetu u 2018. godini

Kada se jednom instalira, Password Checkup alatka nadgleda sva logovanja u okviru pretraživača, te izdaje obaveštenja kada se lozinke poklope sa onima iz baze podataka koja okuplja kompromitovane lozinke. Kompanija ističe da korisnici neće biti upozoravani na slabe lozinke poput 123456, a sve dok se ove ne pojave na spisku ukradenih podataka.

(PC Press)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije