Telekom nagradio najbolje IT projekte mladih

Tanjug

28. 03. 2017. u 20:48

Телеком наградио најбоље ИТ пројекте младих

Foto Tanjug,Zoran Žestić

Telekom Srbije uručio je nagrade za tri najbolja projekta iz oblasti informacionih tehniologija koje su osmislile mlade kompanije i timovi stručnjaka na početku karijere

Telekom Srbije uručio je danas nagrade za tri najbolja projekta iz oblasti informacionih tehniologija koje su osmislile mlade kompanije i timovi stručnjaka na početku karijere.

Ukupno 20.000 evra za razvoj prve poslovne ideje su podstrek mladima koji su osmislili nagrađene projekte da rade na njima i ubuduće, ali u svojoj zemlji, pojasnio je direktor IT sektora u Telekomu Srbije Milan Simić.

Nagrađeni su tim Balloonera, koji je osmislio projekat za jeftinije balonske letove u svemir, zatim Cactomain sa servisom za pojednostavljeno registrovanje i upravljanje internet domenima i AddTag koji je predstavio sistem za unapređenje brendiranja.

Simić je naveo da je vizija Telekoma i Startap akademije s kojom sarađuje u izboru nagrada nazvanih "MTS startap ubrzanja" da do 2020. zadrže 100.000 mladih u zemlji koji bi se bavili informacionim tehnologijom.

"Telekom već neko vreme podržava različite oblike preduzetništva u Srbiji pre svega u oblasti IT. Delimo zajedničku viziju sa klijentima iz Startapa, jer IT sektor ima čvrsto tlo u Srbiji i može i ostale sektore da podigne, a sve na korist građana u Srbiji", dodao je on.

Stefan Labor, iz nagrađenog AddTab tima, rekao je da ljudima koji se bave novim tehnologijama neprocenjiva podrška Startapa i da su im sponzori poput Telekoma neophodni.

"Moj tim činimo nas trojica i predstavili smo kombinaciju različitih aktivacija koje je moguće upotrebitii na događajima poput festivala, koncerata i sajmova, a da pruže neverovatno novo iskustvo posetiocima. Taj vid predstavljanja ima ogromne benefite za brend", pojasnio je on.

Nagrađenima su uručene i statue crvenog jednoroga koji predstavljuju početnu fazu razvoja određene ideje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije