Pejpal i u Crnoj Gori

Tanjug

18. 06. 2014. u 22:06

Пејпал и у Црној Гори
Jedan od najpoznatijih servisa u svetu za plaćanje preko interneta Pejpal je dostupan i u Crnoj Gori

PODGORICA - Jedan od najpoznatijih servisa u svetu za plaćanje preko interneta Pejpal od danas je dostupan i u Crnoj Gori.

Crnogorsko Ministarstvo za informaciono društvo i telekomunikacije saopštilo je da je uvođenje Pejpala, kao sistema za elektronsko plaćanje, veoma važno za građane te zemlje, ali i šansa za privrednike da iskoriste sve mogućnosti elektronskog poslovanja i trgovine preko interneta.

Kako prenosi portal Cdm.me, Ministarstvo za informaciono društvo i telekomunikacije se još 2009. godine obratilo kompaniji Pejpal sa zahtevom za uključenje Crne Gore u njihov sistem plaćanja putem interneta.

"Nakon intenzivne komunikacije sa predstavnicima ove kompanije i dostavljanja neophodne dokumentacije kojom se nedvosmisleno potvrdilo da ne postoje zakonske prepreke za uvođenje ovog sistema, konstatovano je da su ispunjeni svi preduslovi za nesmetano funkcionisanje Pejpal sistema i Crna Gora se od danas nalazi na listi država u kojoj može da se koristi ovaj servis", naveli su iz crnogorskog resornog ministarstva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije