U Republici Srpskoj registrovano je 14 novih slučaja zaraze virusom korona, što je ukupno 1.320. Od posledica KOVID 19 umrlo je 97 ljudi, dok se 658 oporavilo.


U poslednja 24 sata izvršeno je 466 laboratorijskih testiranja, a pozitivno je pet muškarca i devet žena. Radi se o četiri osobe su iz Nevesinja, tri iz Banjaluke, po dve iz Gacka i Modriče, te po jedna iz Mrkonjić Grada, Srpca i Teslića.


- Hospitalizovane su dve osobe, dok će ostali biti u izolaciji u skladu sa definisanim procedurama. Ukupno pet osoba je navelo kontakt sa pozitivnim licem, dok ostali nisu mogli da navedu jasnu epidemiološku vezu - saopštilo je Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske.


U UKC RS ukupno leči 75 osoba sa potvrđenim prisustvom ili sumnjom na korona virusa. Na Odeljenju KOVID 19 hospitalizovano su 26 pacijenta teže kliničke slike, dok su u izolaciji tri pacijenta. Na respiratorima su dva pacijenta i jedan na neivazivnom modu mehaničke ventilacije. Na Odjelu hirurgije je 17 pacijenta sa lakšom do srednje teškom kliničkom formom, a na Odjelu pulmologije 26 pacijenata sa lakšom do srednje teškom kliničkom formom.


Pročitajte još: U UKC RS preminula još dva pacijenta pozitivna na virus korona


U Bolnici "Sveti Apostol Luka" u Doboju zbrinuta su 52 pacijenta sa KOVID 19. U Opštoj bolnici Trebinje 12, u Bolnici "Doktor Mladen Stojanović" u Prijedoru 19, u JZU "Bolnica Gradiška" pet i u Univerzitetskoj bolnici u Foči dva pacijenta.


U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 5.030 osoba, a nadzor je završen kod 29.295. Na virus korona testirano je ukupno 22.919 osoba.