Na teritoriji istočne Hercegovine nema potvrđenih, ni sumnjivih slučajeva infekcije novim virusom korona. U gradu Trebinju dve osobe su stavljene po zdravstveni nadzor, od kojih jedna u karantin, a druga u kućnu izolaciju s obzirom na to da je reč o vozaču.


Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić, koji je i komandant gradskog Štaba za vanredne situacije, donio je naredbu kojom se svim licima koji imaju prebivalište, odnosno boravište na području grada Trebinja zabranjuje kretanje izvan teritorije grada do srede, 8. aprila, do 20.00 časova.


- Zabrana se ne odnosi na lica koja poseduju dozvolu za kretanje izdatu od MUP-a ili potvrdu o potrebi kretanja zbog nesmetanog obavljanja procesa rada izdatu od strane poslodavca - kažu u Gradskom štabu za vanredne situacije.


U isto vreme, sva lica koja ulaze na teritoriju grada Trebinja dužna su da svoj dolazak najave na broj 121, uz obrazloženje razloga dolaska.


Takođe, svim privrednim subjektima sa područja Trebinja zabranjuje se snabdevanje prodajnih objekata robom iz Čapljine, odakle s uglavnom dovozi voće i povrće, zbog potvrđenog prisustva virusa korona KOVID-19 u toj opštini. Zabrana je donesena s ciljem sprečavanja pojave i širenja novog virusa korona na području grada Trebinja, a kako je pojašnjeno u saopštenju - biće na snazi do srede, 8. aprila, do 20.00 časova, s mogućnošću njenog produženja u skladu sa epidemiološkom situacijom u opštini Čapljina.