NENAD Bjelajac (36) zvani Nenac, višestruki prestupnik iz Banjaluke, ranjen je preksinoć u pucnjavi koja se odigrala pred njegovom kućom u Ulici Milana Stevilovića, u naselju Rosulje.

U PU Banjaluka navode da su zbog pucnjave uhapšene tri osobe, ali njihov identitet ne žele da otkrivaju, kao ni motiv i okolnosti ranjavanja.

Do pucnjave je došlo oko 20.30. Bjelajac je nakon ranjavanja sanitetskim vozilom Hitne pomoći prevezen u UKC Republike Srpske gde je operisan i njegovo stanje je trenutno stabilno.

- Pacijent je hospitalizovan u Klinici za ortopediju i traumatologiju. Zadobio je prostrelne rane na levom stopalu i desnoj nadlaktici. Operativno je zbrinut i njegovo zdravstveno stanje je za sada stabilno, ali ostaje na daljem praćenju i lečenju - rekao je dežurni lekar dr Milorad Maran.

Nezvanično saznajemo da Bjelajac nije želeo da sarađuje sa policijskim inspektorima, ni da otkrije ko je na njega pucao. Ipak, istražitelji su došli do određenih saznanja na osnovu kojih su privedena tri muškarca. Međutim i oni su se tokom kriminalističke obrade okrenuli zavetu ćutanja, pa se okolnosti ranjavanja istražuju. Navodno je tokom istrage pronađen pištolj, za koji se pretpostavlja da je korišćen u pucnjavi, kao i čaure. Sve je upućeno na veštačenje, što bi moglo da otkrije identitet pucača.

Stanari Ulice Milana Stevilovića kažu da su za pucnjavu saznali tek po dolasku policije.

- U blizini je bila proslava rođendana i na tu pucnjavu nisam ni obratio pažnju, misleći da pucaju petarde. Tek po dolasku policije smo saznali da je Nenac ranjen, ali niko ne zna šta se tačno desilo - pričaju komšije.

Bjelajca poznaju kao problematičnog čoveka, sklonog narkoticima, koji je često bio u sukobu sa zakonom, a nedavno je izašao iz zatvora. U julu 2015. osuđen je na tri godine i tri meseca zatvora zbog trgovine narkoticima u predmetu "Čistač". Ranije je u nekoliko navrata osuđivan zbog provala i krađa, a na meti su mu bile i komšijske kuće.


ISTRAGA U TOKU

PORTPAROL PU Banjaluka Danijela Mučibabić potvrdila je da je došlo do pucnjave u kojoj je ranjen N. B. i da je istraga u toku.

- Policija je izvršila uviđaj i tri osobe su lišene slobode u vezi sa tom pucnjavom. O svemu je obavešten dežurni tužilac koji se nije izjasnio o kvalifikaciji dela i naložio je da se preduzmu sve istražne mere i radnje na rasvetljavanju svih činjenica i okolnosti pucnjave - rekla je Mučibabićeva.