Policajci Centralne istražne kancelarije Granične policije BiH, zajedno s policijskim službenicima JPK TU Istok, pod nadzorom tužioca Tužilaštva BiH, a po naredbama Suda BiH, dana , sproveli su akciju na sprečavanju, otkrivanju i dokazivanju, nezakonitih, koruptivnih, radnji koje su učinili policajci PGP Brod, na Međunarodnom graničnom prelazu Brod, zbog sumnje da je počinjeno krivično delo primanje dara i drugih oblika koristi, rečeno je “Novostima” u GP BiH.


Tokom ove akcije, u okviru koje utvrdjena određena koruptivna dela, uhapšeno je pet osumnjičenih policajaca Granične policije BiH, raspoređenih u PGP Brod.


- Pored pretresa osumnjičenih policajaca, Granične policije BiH, pretresa s i službene prostorije na Međunarodnom graničnom prelazu Brod, koje su koristili osumnjičeni policijski službenici -rekla nem je Franka Vica, portparolka GP BiH.Tokom pretresa, pronađena je određena količina novca, za koji postoji osnov sumnje da potiče iz činjenja krivičnog dela.


Ove aktivnosti predstavljaju, kako nam je rekao Zoran Galić, direktor GP BiH, “ jasno opredjeljenje Granične policije BiH, na čelu s njenim rukovodstvom, da se suprotstavi svim oblicima koruptivnih ponašanja policijskih službenika Granične policije BiH”.


- S toga pozivamo i ohrabrujemo sve građane i putnike da prijave svaki oblik koruptivnog ponašanja koje uoče ili o tome imaju korisna saznanja -ističe Zoran Galić.


Zbog sprovođenja ovih aktivnosti, određeno vreme bio je blokiran promet na Međunarodnom graničnom prelazu Brod, zbog čega se GPBiH izvinjava putnicima koji su se zatekli u tom trenutku na pomenutom graničnom prelazu.