PDP 1999., posle Doboja, novoosnovana je stranka i u Prnjavoru, “iznikla” iz izvornog PDP. Kako je istakao Brane Žunić, gotovo kompletan Opštinski odbor Partije demokratskog progresa u Prnjavoru, na čijem čelu je praktično do juče bio, prešao je sada u PDP 1999.


Uz vd. potpredsednika i predsednika gradskog odbora u Doboju, Tihomira Gligorića, osnivačkom skupu prisustvovao je i predsednik PDP 1999., dobojski advokat Siniša Đorđević, koji je zagonetno najavio da će se glas ove partije uskoro čuti i u NSRS.

On, međutim, zasad nije želeo da precizira da li će neko iz izvornog PDP ili druge stranke preći u redove najmlađe partije u Srpskoj.


-Da, mi iz PDP 1999. putem svojih poslanika, a ne pitajte me kojih, uskoro ćemo imati glas i u republičkom parlamentu. Dovoljno sam ozbiljan da ne pričam bez veze i osnova. Imamo ljude, poslanike, koji će uskoro obelodaniti i ponuditi deklaraciju o minimumu poverenja i međusobne tolerancije svih političkih partija, jer nam je u opasnost Republika Srpska. Tada će se i videti koji su to ljudi u parlamentu RS, kao nosioci tih naših ideja-najavio je Đorđević.


PREDSEDNIŠTVO PDP JE TREBALO SEBE DA RASPUSTI


BRANE Žunić smatra pogubnim potezom predsednika Branislava Borenovića i predsedništva PDP da raspusti prnjavorski odbor pozivajući sa na, navodni, loš izborni rezultat na lokalnom nivou. Žunić je ukazao na konstantno bolje izborne rezultate upravo na lokalnom u odnosu na republički nivo.


- Predsedništvo PDP-a je, zapravo, trebalo da raspusti samo sebe a ne da teret neuspeha na prošlim opštim izborima prebaci na opštinske odbore. Tačnije, potražili su izgovor da raspuste i naš odbor, što im se vraća poput bumeranga-mišljenja je Žunić.