U ugljevičkom Centru za kulturu održana je završna svečanost memorijalno-kulturne manifestacije "Jovićevi dani" koja se održava u čast heroja odbrambeno-otadžbinskog rata, komandanta Prve majevičke brigade Vojske Republike Srpske pukovnika Milana Jovića.


Na svetkovini pod Majevicom nagrađeni su najbolji literarni radovi koje su osnovci pisali na temu "Mladost na ispitu ljubavi prema domovini", a srednjoškolci o temi "Milan Jović kosovski junak u naše vreme".Literarni rad Nikole Gavrića iz Tutnjevca najbolji je u konkurenciji osnovaca, dok je rad Ivane Babić iz Ugljevika najbolji među srednjoškolcima.


Pra dvečane akademije, porodica Milana Jovića, supruga Slavka i unuk Maksim položili su cveće na spomen-statuu tog heroja na gradskom trgu u Ugljeviku. Cveće su položile i delegacija Boračke organizacije Ugljevika, opštine Ugljevik, kao i drugi poštovaoci lika i dela pukovnika Milana Jovića.


Pročitajte još: Sećanje na velikog srpskog heroja sa Majevice: Milan Jović život dao za sloboduPukovnik Milan Jović poginuo je 9. februara 1993. godine u selu Bilalići predvodeći borce nadomak muslimanskog uporišta Teočak. Posthumno je odlikovan Ordenom Nemanjića.